Danny Hoekman keert terug op het oude nest. De oud-speler van NEC wordt technisch manager en gaat samenwerken met Peter Hyballa, de nieuwe hoofdtrainer. “Ik heb er een goed gevoel bij, dat was ook mede bepalend voor mijn keuze.”

Hoekman heeft niet lang hoeven onderhandelen met de club. “Het speelde nog kort. De laatste week is het snel gegaan. Het is een functie waar je in de lange termijn denkt. Een trainer is veel meer een passant dan een technisch manager.”

De oud-NEC’er stemde in met de komst van Hyballa naar Nijmegen. “Ik heb uiteraard van tevoren kennis genomen van de kandidaat-trainers. We zijn tot de conclusie gekomen dat dit voor de toekomst een goede combinatie is.”

Hoekman krijgt bij NEC de zware taak om de flink uitgedunde selectie van versterking te voorzien. “Dat geldt voor veel clubs, op welk niveau dan ook. Dat blijft het mooie aan sport. Ik ben gedreven en ik hou van een uitdaging. Dat maakt het boeiend.”

De Nijmeegse club heeft weinig geld te besteden. “We weten waar NEC het financieel van moet hebben. Je moet aan de ene kant een prestatie leveren, maar ook een groep vormen die kapitaal kan opleveren voor de toekomst. Dat is afhankelijk van de aanwas en de financiële mogelijkheden.”

Foto: Rob Koppers