Danny Hoekman kwam er in korte tijd bij NEC achter dat de club waar hij van houdt niet meer bestaat. Dat schrijft Voetbal International woensdag in een onthullend artikel over de moeizame relatie tussen Hoekman en de club.

Al snel was het huwelijk tussen NEC en Hoekman gedoemd om te mislukken. “Hoekman kreeg totaal geen grip op het technisch beleid van zijn club. Het kwam voor dat de technisch manager in persberichten moest lezen dat NEC weer een nieuwe speler had aangetrokken, soms zag hij dan citaten uit zijn mond waar hijzelf geen weet van had.”

Kantoorpersoneel
Daarnaast bleek Hoekman vooral te botsen met het kantoorpersoneel. "Een groot deel knapte al gauw af op de technisch manager. Dat gevoel was wederzijds. Hoekman ontdekte dat de club waarvan hij houdt niet meer bestaat. De oud-voetballer raakte verstrikt in een wereld waar mensen bij voorkeur per mail communiceren, waar flessen wijn op de bureaus komen als het tijd is voor de wekelijkse middagborrel en waar managersjargon de voertaal is."

De zoektocht naar een linksback was moeizaam. Toen Donny Gorter in beeld kwam, stemde Hoekman in. Hij was alleen even vergeten dat trainer Peter Hyballa het helemaal niet in de verdediger zag zitten. “Hoekman schoof een alternatief naar voren uit zijn netwerk: Afonso Figueiredo van Boavista. Bij Futuralis keken ze elkaar hoofdschuddend aan. Eén zoekopdracht op Google was voldoende om te weten dat de Portugees een week of drie eerder bij Stade Rennes had getekend.”

‘Normen en waarden’
Dan is er nog Bart van Ingen, de algemeen directeur die de laatste weken alle kritiek te verwerken krijgt. Volgens VI is de kans groot dat hij binnen nu en een jaar verdwijnt naar het bedrijfsleven. Voorafgaand aan het bekerduel met ADO Den Haag zou hij de fans duidelijk hebben laten weten wat hij vindt. “Als jullie denken dat anderen het hier beter vanaf brengen, dan ben ik weg”, citeert VI hem. “En met mij denk ik een groot deel van de commissarissen én investeerders. Gaan wij op de tribune kijken wat jullie ervan maken.” 

Dan begint een fan over de normen en waarden rond het vertrek van Hoekman. “Normen en waarden?! Ik zit hier vijf jaar, word door iedereen afgezeken en ben nog nooit door jullie in bescherming genomen. Zijn dát normen en waarden? Ik heb heus niet alles goed gedaan, maar volgens mij verdien ik wél wat meer respect.”

Het artikel is hier volledig (tegen betaling) te lezen.

Foto: Rob Koppers