NEC heeft Danny Hoekman afgelopen vrijdag op de hoogte gesteld dat zijn advies niet meer gewenst is. De oud-speler van de club kan daarmee leven, maar geeft wel aan dat zijn uitspraken in de Voetbal International in het belang van de club zijn.

"Heden in kennis gesteld dat NEC niet kan leven met de inhoud van het artikel van afgelopen woensdag in Voetbal International", meldt hij tegen verschillende media, waaronder ForzaNEC. "Het ontslag van Peter Hyballa is voor mij nu geen issue. Een trainer beoordeel ik niet alleen op basis van de stand op de ranglijst. Dat vind ik scorebordmanagement. Daar heb ik een hekel aan."

Hoekman denkt niet dat de spelers veel hebben meegekregen van de heisa rond de club. "Of het verhaal in VI invloed heeft op de prestatie? Eerder positief dan negatief. Het leidt af van de werkelijkheid. Maar wat bovenin gebeurt, gaat voorbij aan spelers. Dat weet ik als oud-voetballer als geen ander."

De oud-linksbuiten benadrukt dat hij in het belang van NEC heeft gesproken. "Alles wat ik doe is in het clubbelang en voor een beter resultaat. Het gaat om de boodschap en niet de boodschapper. Denk daar maar eens over na. Het is namelijk vijf voor twaalf."

Foto: Rob Koppers