Mees Hoedemakers maakte een vliegende start in het openingsduel met DIO ’30. Met drie doelpunten en twee assists was hij een van de meest opvallende spelers aan de zijde van NEC. Zelf kijkt hij tevreden terug op zijn debuut in het rood-zwart-groen.

“Ik ben blij dat ik zo kan beginnen. Ik kan me niet herinneren of ik een ooit een hattrick heb gemaakt, dus dat maakt dit wel mooi. Het was een goede wedstrijd voor mezelf en wat ik van tevoren wilde, gebeurde ook: ik was veel betrokken bij de aanval en scoor een aantal mooie goals. Dus ik ben wel tevreden ja. Natuurlijk is het een amateurteam, maar toch, je moet het maar wel even doen”, aldus een nog nahijgende Hoedemakers na de wedstrijd tegenover ForzaNEC.

Hoedemakers begon op de bank en zag Nils Rossen, Magnus Mattsson en Lasse Schöne starten. Na een halfuur kwam hij er in. “We begonnen met twee controleurs, maar toen ik er in kwam voor Nils gingen we met twee aanvallende middenvelders spelen. Dat beviel me wel, maar ik denk dat ik het best uit de voeten kom als nummer acht, als pendel tussen het middenveld zeg maar. Maar ik kan ook op zes of op tien spelen. Ik heb genoeg loopvermogen en dynamiek, dus het wisselt af. Soms sta ik wat meer controlerend, soms wat hoger op het veld.”

De AZ-exponent denkt niet meer aan zijn vorige seizoen met SC Cambuur, waarin hij niet alleen degradeerde met de Friezen, maar ook zelf een minder seizoen neerzette. “Heel eerlijk, dat kan ik wel van me afzetten. Het is weer een nieuw seizoen met nieuwe mogelijkheden. Ik heb alle vertrouwen in mijn eigen spel, dus dat zit bij mij niet in de weg, nee”, vertelt Hoedemakers. Zijn eerste week in Nijmegen bevalt hem wel. “Ik heb het naar mijn zin, ik voel me goed. We trainen hard, dus we zijn goed bezig met zijn allen.”

Foto: Rob Koppers