NEC is zo goed als rond met Mees Hoedemakers. De 25-jarige middenvelder van SC Cambuur heeft een aflopend contract in Leeuwarden en kan daarom transfervrij de overstap maken naar Nijmegen. Daarmee wordt hij de eerste zomeraanwinst van NEC.

Hoedemakers was dit seizoen een vaste waarde binnen de ploeg van Cambuur. Zaterdagavond speelde hij een uur mee in de met 0-3 verloren wedstrijd van de Friezen tegen FC Utrecht. Hierdoor kunnen de Leeuwarders degradatie niet meer ontlopen. Dit seizoen speelde hij 28 duels waarin hij drie keer tot scoren kwam, maar geen assists gaf. Voor Cambuur speelde hij in totaal 127 wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en vijftien assists op zijn naam heeft staan. Daarvoor speelde hij in de jeugd bij AZ.

Afgelopen jaar stond de verdedigende middenvelder nog in de belangstelling van FC Utrecht en het Deense FC Midtjylland. Toen wilde Cambuur niet meewerken aan een vertrek. Nu loopt hij transfervrij de deur uit. Hoedemakers wordt daarmee gehaald om het vertrek van Jordy Bruijn en Andri Baldursson op te vangen. Bruijn heeft een aflopend contract en zal Nijmegen deze zomer, na drie seizoenen, achter zich laten.

Baldursson werd dit seizoen gehuurd van het Italiaanse Bologna, maar kwam amper aan spelen toe in de ploeg van Rogier Meijer. In Nijmegen staat er een flinke concurrentiestrijd op Hoedemakers te wachten. Om zich in de basis te knokken zal hij zich moeten onderscheiden ten opzichte van aanvoerder Lasse Schöne en groeibriljant Dirk Proper.

Foto: Orange Pictures