NEC won in Spanje het oefenduel met Fortuna Düsseldorf met 2-0. Mees Hoedemakers deed als enige NEC’er de volledige wedstrijd mee. Hij is tevreden met de prestaties van de ploeg. Verder blikt hij terug op zijn eerste halfjaar in Nijmegen.

“Er waren wat blessures en wat ziektegevallen, waardoor er eigenlijk gewoon niet voldoende spelers waren”, begint de middenvelder aan zijn uitleg waarom hij wél de hele wedstrijd speelde. “Er moest iemand negentig minuten. Ik vond het niet erg natuurlijk. We hebben de afgelopen dagen wel hard getraind, maar het is altijd leuk om wedstrijden te spelen. Ik had een verkramping in de hamstring op het laatst, dus het was wel even pittig.”

NEC won dus van de tweededivisionist uit Duitsland. Hoedemakers is te spreken over het spel. “De eerste helft was vrij goed. De structuur was goed en iedereen wist wat hij moest doen. In de tweede helft werd het wat onrustiger door de wissels ook. Ik denk dat we tevreden terug kunnen kijken op deze wedstrijd.” Sowieso geniet de middenvelder van de tijd in Spanje. “Het bevalt goed hier. We trainen hard en zwaar. Daar is een trainingskamp voor bedoeld, maar we hebben natuurlijk ook lol met elkaar. Ik lig met Ela Tavsan op de kamer. Dat is heel gezellig.”

Eerste halfjaar

Hoedemakers kwam deze zomer transfervrij over van SC Cambuur. De middenvelder wist waar hij aan begon toen hij zijn contract tekende. Een gegarandeerde basisplaats lag namelijk niet helemaal in de lijn der verwachting met ook Dirk Proper en Lasse Schöne in de selectie. “Ik wilde natuurlijk graag spelen, maar ik was me bewust van de concurrentiestrijd. Ik dacht van: ‘Ik ga hem gewoon aan en dan zien we wel’. Het is een periode geweest met ups and downs. Ik heb een paar goede wedstrijden gespeeld, daarna heb ik een tijdje op de bank gezeten. Er is een goede concurrentiestrijd hier, maar ik denk dat het de goede kant op gaat. Ik heb mijn best gedaan en hard getraind.”

Tegen Feyenoord komende week is Hoedemakers er niet bij. In de laatste wedstrijd tegen Fortuna pakte hij namelijk een rode kaart. “Op het laatste moment heb ik een basisplek afgedwongen. Daar kijk ik positief op terug. Ik moet nu eerst mijn schorsing uitzitten en daarna moet ik het laten zien.” Hoedemakers over die rode kaart: “Het was een erg zuur moment. Ik baal er zelf ook nog steeds enorm van. Ik ben wel van de sliding, maar dan op de bal. Deze zat wel echt mis en dat is klote. Het gebeurt helaas in het voetbal soms.”

Foto: ForzaNEC