Ole Romeny, Josef Kvida en Bart van Rooij keren deze week terug van hun internationale uitstapje. Terwijl NEC een uitstekende overwinning op concurrent Roda JC boekte, waren de drie jongelingen met hun nationale ploeg op stap.

Ole Romeny speelde afgelopen woensdag tegen Engeland O19 en werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald. Oranje verloor de wedstrijd helaas wel kansloos: 4-1. Zaterdag werd er in Uden tegen Tsjechië O19 gespeeld en tevens revanche genomen. De ploeg van Maarten Stekelenburg zegevierde met 5-1. Romeny speelde het laatste kwartier mee.

Josef Kvída neemt het maandagavond met Tsjechië O21 nog op tegen de leeftijdsgenoten van Griekenland. Afgelopen woensdag bleef de centrumverdediger de hele wedstrijd op de bank zitten, toen zijn ploeg het opnam tegen San Marino.

Bart van Rooij heeft met Oranje O18 deelgenomen aan een vierlandentoernooi. De eerste wedstrijd ging met 3-0 verloren tegen de Engelsen. Van Rooij viel direct na rust in bij een 2-0 achterstand. Twee dagen later mocht Van Rooij de wedstrijd volmaken en werd er verdienstelijk met 0-0 gelijkgespeeld bij gastland Frankrijk. De laatste wedstrijd tegen Rusland (3-1 winst) moest de rechtsback vanaf de bank toekijken.

Foto: Rob Koppers