Hoewel de transfer al even in beklonken was en hij zelfs al een weekje getraind heeft, is Jasper Cillessen woensdag officieel gepresenteerd bij Las Palmas UD. De Groesbeekse doelman liet NEC na twee jaar achter zich en bij de oriëntatie naar zijn nieuwe club kreeg hij hulp van ploeggenoot Rober González.

Cillessen en González speelden vorig seizoen samen voor de Nijmegenaren. Het contact tussen de twee, vaak in het Spaans, heeft de doelman geholpen bij de keuze voor zijn nieuwe club. “Ik heb bij NEC veel met Rober González gesproken. Hij praatte veel over Las Palmas en had het hier geweldig naar zijn zin”, zo vertelde Cillessen aan de aanwezige pers bij zijn presentatie.

González werd in het verleden tweemaal verhuurd door Real Betis aan Las Palmas. In die anderhalf jaar kwam hij tot 51 duels, waarin hij tien keer scoorde en vijf assists gaf. Bij NEC doet de Spaanse linkspoot het wat beter. In vijftien wedstrijden minder scoorde hij evenveel en gaf hij één assist meer.

Terugkeer in La Liga

De 35-jarige doelman hoopt met zijn ervaring iets bij te dragen op Gran Canaria, in een competitie die hij goed kent en erg roemt. “We gaan ervan genieten, ik heb zin om aan de competitie te beginnen, voor mij is het de beste competitie in de wereld. Kijk maar naar de clubs, en natuurlijk naar de nationale ploeg.”

Foto: Orange Pictures