NEC speelde vandaag tegen Go Ahead Eagles met 1-1 gelijk. Na vijf minuten werd er namens NEC al gescoord. Spits Michael Higdon tekende voor dat enige doelpunt namens NEC. Verder was hij duidelijk over de wedstrijd. “Horrible”, noemde hij het. Vreselijk.
“We startten vrij sterk en gelukkig scoren we vroeg in de wedstrijd, maar daarna wordt het een vrij vlakke wedstrijd.” De Engelsman hekelde ook slechte staat waarin het veld verkeerde. “Hierdoor was snel voetbal niet mogelijk, dat speelde wel in ons nadeel.”
Higdon is verheugd dat zijn club nu in ieder geval niet meer onderaan staat. “We staan nu twee plekken hoger dan waar we stonden. Dat is een positief punt. De prestatie van vandaag was absoluut een negatief punt.
Trainer Anton Janssen typeerde het zelfs als een wedstrijd waarin nerveus werd gespeeld. “Nerveus zou ik het niet willen noemen, maar je zag wel dat iedereen fouten ging maken." De topscorer van de Schotse competitie van vorig jaar kende het belang van deze wedstrijd. “We hadden deze wedstrijd moeten en kunnen winnen, net als de voorbijgaande partijen. Maar feit blijft dat dit een heel slechte wedstrijd was", aldus Higdon.