Aangeslagen stond Michael Higdon na het duel tegen Heracles Almelo de pers te woord. In de allerlaatste minuut pikte Matthew Amoah de zege voor de Heraclieden weg. Een mokerslag voor NEC. Degradatie komt nu wel heel dichtbij.
“Zij begonnen beter in het eerste kwartier”, vertelt Higdon tegenover ForzaNEC.nl. “Toen kwamen wij wat meer in de wedstrijd en scoorde ik de goal. In die fase waren we ook beter. Maar dan krijg je in de tweede helft het doelpunt tegen en op het einde maken ze ook nog de 1-2. Dat is tekenend voor dit seizoen.”
“We misten een hoop kansen, met als dieptepunt de bal die van de lijn werd gehaald in de slotfase. Als je zo onderaan bungelt, gebeuren dit soort dingen. Dan lukt het allemaal niet en zit het niet mee. We krijgen een hoop kansen, het hele seizoen al, maar de bal gaat er maar niet in.”
“Ik ben behoorlijk pissed off. We blijven maar verliezen en goals tegen krijgen. Dat is heel moeilijk. We hebben geen pech. We maken steeds dezelfde fouten en dat wordt afgestraft. In de kleedkamer was het stil. Een paar jongens lieten van zich horen.”
“Tegen Cambuur moeten we winnen. Vandaag eigenlijk ook al.”