In een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met? hebben we weer verschillende nieuwtjes uit het binnen- en buitenland voor je verzameld. Zo lees je onder andere over een wereldgoal van Ferdi Kadioglu, een mogelijke toptransfer voor Zian Flemming en Arnaut Danjuma die actief blijft in de Premier League.

Sevilla en SS Lazio tonen interesse in Zian Flemming, de aanvallende middenvelder was afgelopen seizoen uitblinker in de Championship. Hij scoorde 15 doelpunten en gaf drie assists voor Millwall, dat als achtste eindigde op het Engelse tweede niveau.

Ook het onlangs gepromoveerde Burnley toont sterke interesse in Flemming. De ploeg van Vincent Kompany bood onlangs 10 miljoen euro plus bonussen, maar dat voldeed niet aan de door Millwall opgegeven vraagprijs van ongeveer 15 miljoen euro. Millwall betaalde vorige zomer 1,8 miljoen euro aan Fortuna Sittard, het bedrag kan door bonussen oplopen tot 2,5 miljoen euro.

Afgelopen week maakte Ferdi Kadioglu een absolute wereldgoal. Hij knalde op aangeven van Dusan Tadic schitterend raak voor Fenerbahçe in de voorronde van de Conference League tegen Zimbru Chisinau.

Bekijk hieronder de prachtige goal van Ferdi Kadioglu.

Dominique Scholten wordt de nieuwe algemeen directeur bij FC Twente. Hij treedt per 1 november in dienst. Vanaf die periode gaat hij intensief samenwerken met Paul van der Kraan, de huidige algemeen directeur. Van der Kraan blijft tot 1 februari 2024 in functie als algemeen directeur, waarna Scholten het helemaal overneemt. Scholten is nu manager van de Voetbalacademie FC Twente.

Komend seizoen zal Arnaut Danjuma weer uitkomen in de Premier League. Villarreal leent hem uit aan Everton, de club waar hij afgelopen winter eigenlijk ook naartoe zou gaan. Op het laatste moment kaapte Tottenham Hotspur de deal. Laatst kwam naar buiten dat Danjuma ook de mogelijkheid had om naar Nederland te gaan. Feyenoord toonde interesse in een huurdeal, maar uiteindelijk bleek de komst van de Ossenaar te duur voor de landskampioen. AC Milan was eveneens geïnteresseerd, maar uiteindelijk heeft Everton aan het langste eind getrokken.

FC Utrecht heeft Vasilios Barkas vastgelegd. De doelman werd vorig seizoen nog gehuurd van Celtic. Op dit moment heeft FC Utrecht al drie keepers in de selectie: Mattijs Branderhorst, Fabian de Keijzer en Calvin Raatsie. Nu de Griek een contract heeft getekend, krijgt Branderhorst er dus een geduchte concurrent bij.

Christian Santos gaat voor het eerst in zijn geboorteland Venezuela spelen. Hij vertrekt naar Universidad Central de Venezuela. Hij was bij zijn debuut al meteen goed voor een assist.

Centrale verdediger Özgür Aktaş heeft voor MVV getekend, hij komt over van Fortuna Sittard. Op Instagram hebben alleen heel weinig mensen dat meegekregen, want zijn komst was op het account voor de jeugdploegen geplaatst in plaats van op het officiële account. Aktas kwam in de jeugd uit voor NEC en wist nooit tot een debuut in het eerste elftal te komen.

En verder:

  • Anass Achahbar sluit aan bij Team VVCS. De middenvelder c.q. aanvaller zit sinds kort zonder club, nadat zijn contract bij Sepsi OSK in Roemenië afliep.
  • Jordy Tutuarima vertrekt bij PEC Zwolle, hij gaat voetballen bij FC Noah in Armenië.
  • Arno Arts heeft zijn contract als assistent-trainer van FC Utrecht onder 18 met één seizoen verlengd.
  • Joey van den Berg staat ook komend seizoen aan het roer bij sc Heerenveen onder 21, samen met Niek Westra. Hij werd afgelopen seizoen assistent-trainer van dit team.