Het is een drukke transferperiode voor onze oud-NEC’ers. In deze nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met hebben we aandacht voor de nieuwe clubs van onder andere Anthony Limbombe en Lucas Woudenberg, en zien we een speler die voor het eerst vader is geworden.

Almere City heeft voor een grote verrassing gezorgd door Anthony Limbombe aan te trekken. De Belgische buitenspeler stond recentelijk nog onder contract bij FC Nantes in de Franse Ligue 1. Limbombe stond in de belangstelling van diverse eredivisieclubs, maar tekent een contract voor twee seizoenen in Almere. De laatste jaren kwam Limbombe weinig meer aan spelen toe bij Nantes. Op 7 maart 2020 speelde de vleugelaanvaller zijn laatste duel namens Nantes tegen Angers. In zijn laatste seizoen werd de linksbuiten zelfs verbannen naar het tweede elftal.

In de vorige editie van Hoe Gaat Het Met kwam de transfer van Joshua Smits naar Willem II al aan bod. Lucas Woudenberg volgt de oud-goalie van NEC naar Tilburg. De 28-jarige linksback had een aflopende verbintenis bij SC Heerenveen. Woudenberg heeft een contract getekend tot medio 2025 bij Willem II.

Het is definitief dat Christian Santos zal gaan vertrekken bij Colo Colo. De Venezolaanse aanvaller heeft belangstelling van clubs uit Zuid-Amerika, Hongarije en Cyprus. Tot die tijd is de spits vooral bezig met zijn TikTok account.

We maken even een tripje naar Oostenrijk. Rapid Wien neemt Ferdy Druijf definitief over van AZ. De 24-jarige spits uit Uitgeest speelde sinds afgelopen februari al op huurbasis voor de Oostenrijkse club. De spits tekent in Oostenrijk tot de zomer van 2025.  

Voor Mike Trésor Ndayishimiye lijkt het verhaal bij KRC Genk tijdelijk afgelopen te zijn. De middenvelder mag vertrekken in België en kan terugkeren naar Nederland. Na Feyenoord toont nu ook PSV interesse. De 22-jarige middenvelder werd afgelopen zomer door KRC Genk voor zo’n 3,5 miljoen euro weggehaald bij Willem II. Hij begon als basisspeler aan het seizoen bij Genk, maar verloor zijn plek naarmate het seizoen vorderde. Zijn laatste basisplek dateert inmiddels al van 16 februari.

In Cyprus is Josef Kvida voor het eerst vader geworden. We sturen hem de beste wensen met de geboorte van zijn zoontje. Kvida speelt momenteel bij de Cypriotisch voetbalclub FC Paphos. Daar is hij ploeggenoot van Navarone Foor.

We sluiten deze editie af bij de verhuurde Thibo Baeten. Club Brugge won zaterdag een oefenduel met 2-1 van Beerschot, maar na afloop ging het vooral over een vroege rode kaart. Stanley Nsoki werd binnen tien minuten weggestuurd. Aanleiding voor het incident was een harde tackle van Beerschot-aanvaller Baeten. Nsoki kwam verhaal halen, maar ging daarbij te ver en gaf de spits van Beerschot een kopstoot. Baeten ging naar de grond en Nsoki kon gaan douchen.  

Foto’s: Rob Koppers