Er is weer genoeg gebeurd op de wereldwijde velden voor een nieuwe editie van ‘Hoe Gaat Het Met’. Zo vond Joël Tshibamba onlangs een nieuwe club, raakte Stefan Mauk bewusteloos tijdens een wedstrijd in Australië en had Jeremain Lens een heldenrol bij Besiktas.

We beginnen down under, waar bij Stefan Mauk even het licht uitging. De middenvelder viel afgelopen vrijdag in tegen zijn oude club Adelaide United, maar haalde het einde van de wedstrijd niet. Toen Mauk pas net in het veld stond beging een speler van Adelaide een forse overtreding op Mauk’s ploeggenoot van Brisbane Roar, waarna Mauk ietwat overdreven reageerde. Vervolgens, in de laatste officiële minuut, zette Mauk een harde tackle in waarbij hij zijn tegenstander hard raakte, maar zelf ook naar de grond ging. De aanvaller van Adelaide raakte Mauk op zijn hoofd en de middenvelder bleef even bewusteloos op de grond. De scheidsrechter gaf Mauk wel een directe rode kaart voor de overtreding die hij eerder maakte.

We blijven even in Turkije, want Moestafa El Kabir is weer eens aan het scoren gegaan bij Ankaragücü. De dertigjarige aanvaller begon wat twijfelachtig aan het seizoen met twee goals in zeven duels en raakte daarna kort geblesseerd, maar sindsdien vallen de goals bijna iedere week. In de laatste vijf duels scoorde El Kabir vier keer, onder andere tegen Fenerbahçe (1-3 winst) en Besiktas (1-4 nederlaag). Ook afgelopen vrijdag was het raak tegen Rizespor (1-1). Nu El Kabir scoort als een trein overweegt de club de naam de veranderen in Ankaragücügücü.