Interlandperiode lijkt ons weer hoog tijd voor een nieuwe Hoe Gaat Het Met?. Daarin gaan we van Canada langs Guinee-Bissau en zien we een wel heel rancuneuze Limbombe, wiens laatste officiële wedstrijd dateert van de tijd dat corona net als nu geen enkele invloed op ons leven uitoefende.

Maar we beginnen deze keer in IJsland. Daar heeft doelman Hannes Halldorsson besloten om na 31 jaar zijn keepershandschoenen aan de wilgen te hangen. De doelman keepte in het seizoen 2015/2016 voor de Nijmegenaren en mocht zich na dat seizoen ook nog melden voor het EK. Daar maakte hij met zijn land furore door onder andere Engeland uit te schakelen.

Van IJsland gaan we naar een ander noordelijk land, namelijk Canada. Dat land, mede geleid door NEC’s assistent-trainer Remko Bicentini, heeft zich zondagavond geplaatst voor het WK in Qatar. Frank Sturing speelde in de kwalificatiereeks twee duels mee met de Canadezen en heeft dus een reeële kans om naar het WK te gaan. Janio Bikel, speler van LR Vicenza in de Italiaanse Serie B, maakte deze week zijn debuut voor Guinee-Bissau in de met 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Angola.

Soap rondom Limbombe

FC Nantes betaalde ooit acht miljoen euro voor Anthony Limbombe, maar zal daar achteraf spijt van hebben. De vleugelaanvaller zit al een lange tijd op een zijspoor in Frankrijk en speelde zijn laatste wedstrijd al meer dan twee jaar geleden. Sinds vorige zomer moet de belg meetrainen met het tweede elftal van de Franse club. Limbombe was het daar niet mee eens en stapte naar de Franse competitieorganisator (LFP). Hij vond dat zijn ontwikkeling leed onder het meetrainen op een lager niveau en eiste dat hij terug in de A-selectie werd geplaatst. Daar gaf de LPF hem gelijk in, maar tot op heden is dit nog niet gebeurd. Er hangt FC Nantes nu een boete boven het hoofd. Ook wil de zaakwaarnemer van Limbombe een stapje verder gaan en proberen puntenaftrek voor de club te forceren bij de rechter.

Kadioglu nieuw contract

Ferdi Kadioglu heeft het beter voor elkaar dan de Belg. De middenvelder speelt alles bij zijn club Fenerbahce. De club heeft daarom besloten om het contract van Kadioglu te verlengen tot medio 2026. Wie zijn contract recent ook verlengt zag worden is trainer van De Treffers Francois Gesthuizen. De club uit Groesbeek besloot in november nog om het contract van de trainer te verlengen, maar baalt daar mogelijk van. De Treffers is bezig met een vrije val op de ranglijst en is inmiddels afgezakt van de tweede naar de tiende plaats. Er wordt vooral gewezen naar Gesthuizen; zijn krediet is broos concludeerde dagblad De Gelderlander dit weekend.

We begonnen bij een keeper en we eindigen bij keepers. Joshua Smits zag vanaf de bank vorige week zijn ploeg FK Bodø/Glimt het AZ uit Alkmaar uitschakelen in de Conference League. De Noren mogen het in de volgende ronde opnemen tegen AS Roma, wat Vitesse uitschakelde. Wie niet de kwartfinale van de Conference League heeft gehaald is Kalle Johnsson. De Zweed verloor met zijn club FC Kopenhagen over twee duels van PSV en kan zich dus volledig focussen op de kampioensronde van de play-offs met zijn team. Johnsson ging niet bepaald vrijuit bij verschillende PSV-treffers: precies zoals we de Zweed kennen.

Foto: Rob Koppers