In een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met? hebben we weer verschillende nieuwtjes uit het binnen- en buitenland voor je verzameld. Zo lees je onder andere een zware klap voor Ferdy Druijf, de terugkeer van Jhon van Beukering en het nieuws omtrent Alireza Jahanbakhsh.

We starten deze editie met Jhon van Beukering. De 40-jarige ‘Beukie’ keert komend seizoen terug als hoofdtrainer bij SC Veluwezoom. De oud-NEC’er was tussen 2019 en 2022 al drie seizoenen op rij werkzaam als coach bij de club uit Velp. In 2020 wist hij zelfs kampioen te worden van de vijfde klasse.

Alireza Jahanbakhsh is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in Rotterdam-Zuid. De Iraanse aanvaller beschikt over een aflopend contract en kan na dit seizoen transfervrij vertrekken bij Feyenoord. Afgelopen zomer stond Jahanbakhsh al in de belangstelling van clubs uit het buitenland, maar de flankspeler koos ervoor om met Feyenoord in de Champions League actief te zijn. Wellicht leest technisch directeur Carlos Aalbers ook deze Hoe Gaat Het Met? wel.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Aan de overkant van de Waal bij Vitesse, is Patrick Ax op non-actief gesteld. Ax zou zich tegenover een speler van de academie hebben misdragen. De 44-jarige oud-NEC’er zou zelfs met een bezem naar de jongen hebben gegooid. De kortsluiting die bij Ax is ontstaan kwam hem duur staan, want Vitesse heeft hem voorlopig de laan uit gestuurd.

Een zware klap voor Ferdy Druijf. PEC Zwolle kan de rest van het seizoen geen beroep doen op de 25-jarige spits. Druijf heeft een knieblessure opgelopen, waardoor hij de rest van het seizoen buitenspel staat. Hij werd verhuurd door Rapid Wien, maar dat contract wordt nu per direct beëindigd.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Frank Sturing ziet zijn droom in vervulling gaan. De verdediger gaat het avontuur aan in Canada. De 26-jarige voetballer uit Nijmegen heeft een contract getekend bij York United FC, een club actief op het hoogste niveau, in de Canadian Premier League. Sturing bemachtigde in 2020 via zijn Canadese vader een Canadees paspoort. Zo speelde hij al interlands voor Les Rouges, was hij actief op de Gold Cup en zat hij in de voorselectie voor het WK voetbal in Qatar.

Linksback Gabriël Culhaci is ook niet geslaagd bij Helmond Sport. Na eerder mislukte pogingen bij FC Utrecht en NEC kiest Culhaci nu eieren voor zijn geld. De verdediger mag het op het één na hoogste niveau gaan proberen in Denemarken bij HB Koge.

Magnus Mattsson beleefde een glansrijk debuut voor zijn nieuwe club FC Kopenhagen door te scoren tegen Manchester City. Met zijn doelpunt kon hij een 1-3-nederlaag niet voorkomen. Zijn optreden tegen Manchester City leverde wel direct een plek op in het Champions League-team van de week. Bij zijn rentree in de Deense competitie stond er gelijk een mooi affiche op de planning. Magnus speelde tegen zijn broertje Pelle Mattsson. De oud-NEC’er scoorde en won met 0-3.

Kennen we Pedro Ruiz nog? De spits kende een lastige huurperiode in Nijmegen en werd vooral geteisterd door blessureleed. Ruiz werd voor twee jaar gehuurd van Marseille. Hij maakte in de Gelderse derby tegen Vitesse op 17 oktober zijn debuut voor NEC, maar in december bleek dat hij met zijn blessure bleef kwakkelen. Daarom bleef het in zijn eerste seizoen in Nijmegen tot slechts drie invalbeurten. De huur bleef hierdoor beperkt tot één seizoen. Twee seizoenen later moet de 23-jarige Spanjaard wederom onder het mes. Via zijn Instagrampagina laat hij weten geen angst te hebben en met zelfvertrouwen de operatie in gaat.

We blijven nog even bij oud-NEC’ers uit Spanje. Iván Márquez heeft zijn eerste doelpunt gescoord voor 1.FC Nürnberg. Tijdens het 1-1 gelijkspel tegen SV Wehen Wiesbaden maakte de Spaanse verdediger de enige treffer voor de bezoekers.

We sluiten af in Toulouse bij Ibrahim Cissoko. De aanvaller werd niet geselecteerd voor de wedstrijd tegen Reims vanwege zijn gebrek aan prestaties en gedrag dat niet door de beugel kon bij trainer Carles Martinez Novell, zo meldt LesViolets.com.. Duidelijk is dat Cissoko op z’n tellen moet passen in Frankrijk.

Foto’s: Rob Koppers