Waar NEC voor de zevende keer op rij gelijkspeelde, lukt het oud-NEC’ers wel om te winnen óf te verliezen. In deze nieuwe Hoe Gaat Het Met? is er aandacht voor het moeilijke begin van Cas Odenthal in Italië en een bijzondere statistiek van Jonathan Okita. Zian Flemming is op dreef in Engeland en Mostapha El Kabir zet een punt achter zijn bijzondere carrière.

Okita is turbulent begonnen in Zwitserland. De vleugelspeler ging er met FC Zürich hard af tegen PSV afgelopen donderdag in de Europa League en wacht in de eigen competitie na tien duels nog altijd op de eerste zege. Opvallend is dat Okita al twee keer rood kreeg: allereerst in de competitie tegen Servette en later ook nog in de beker tegen Lausanne. Toch is hij de clubtopscorer in de reguliere competitie met twee treffers en dat heeft hij te danken aan het bijzondere duel met Servette. Hij maakt daarin twee bijzonder fraaie treffers, maar moet vervolgens wel met twee gele kaarten naar de kant.

Oud-ploeggenoot van Okita Cas Odenthal kent een moeilijk begin in Italië. Odenthal speelde tot nu toe slechts twee wedstrijden voor COMO in de Serie B. Ook COMO staat in de degradatiezone op een negentiende plek met zes punten uit acht duels. Odenthal sprak recentelijk nog uit het kunstje dat hij vorig jaar met NEC flikte in de Keuken Kampioen Divisie met COMO opnieuw te willen evenaren.

In België is Mike Trésor Ndayishimiye goed bezig bij KRC Genk. Zo goed dat databedrijf Sofascore hem neerzet in de top tien meest waardevolle spelers buiten de vijf topcompetities. Bij de nummer 2 van de Jupiler Pro League schoot Ndayishimiye er in de eerste elf duels al vijf in. Zes keer gaf hij de assist.

Zian Flemming doet het ook ‘gewoon’ in de Championship. De beresterke middenvelder bezorgde Millwall FC afgelopen week vier punten. In het midweekse duel met Rotherham leverde zijn treffer een punt op (1-1), zaterdag was hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie in de 2-0 zege op Middlesbrough. Het levert Flemming een plekje op in het elftal van de week.

Mostapha El Kabir heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Na een profcarrière van vijftien jaar besloot de aanvaller uit Amsterdam vorige week om op zijn verjaardag het nieuws naar buiten te brengen. Na zijn periode in Nijmegen wisselde El Kabir opvallend iedere keer een Zweedse en Turkse club af. El Kabir speelde als vleugelaanvaller tussen 2008 en 2010 21 Eredivisieduels voor NEC en kwam daarin tot nul treffers. Vervolgens werd hij meermaals teruggezet naar de beloften vanwege overgewicht en uiteindelijk mocht hij om disciplinaire redenen ook niet langer voor dat team uitkomen. Desondanks bedankt hij Wim Rip en Mario Been in het bijzonder voor hun hulp.

We sluiten deze editie af met de Keuken Kampioen Divisie, waar Heracles afgelopen vrijdag tegen De Graafschap periodekampioen is geworden. Een doelpunt van Danzell Gravenberch was niet genoeg voor een resultaat: Heracles won met 3-2 van de ploeg van assistent-trainer Michel Breuer. Bij andere degradant Willem II begon Joshua Smits het seizoen nog als eerste doelman, maar na vier duels en een aantal fouten kreeg Kostas Lamprou de voorkeur. Nu moet Smits genoegen nemen met een plaats op de bank. Lucas Woudenberg kon afgelopen vrijdag in het veld niet voorkomen dat Willem II in eigen huis onderuit ging tegen het FC Den Bosch van Jack de Gier (1-2).