In een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met kijken we naar de Keuken Kampioen Divisie, waar Gregor Breinburg zaterdag ten koste van Joey Sleegers de finale van de Keuken Kampioen play-offs bereikte. Ook zien we dat de reeds gedegradeerde Ryan Koolwijk een nieuwe carrière begint en we werpen een blik op het teleurstellende seizoen van een duo uit de voetbalacademie in Heerenveen.

Ryan Koolwijk heeft na de degradatie met PEC Zwolle besloten om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De oud-aanvoerder van NEC kwam dit seizoen alleen als invaller binnen de lijnen bij de Zwollenaren. Koolwijk zit echter niet lang thuis. Hij wordt namelijk de nieuwe assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van Suriname. “Een prachtige uitdaging”, aldus Koolwijk tegenover RTV Rijnmond.

Voor Roda JC zit het seizoen er ook op. De ploeg had nog een kans om via de play-offs te promoveren, maar werd uitgeschakeld door het Excelsior wat geleid wordt door ex-NEC’ers Daan Bovenberg en Nick Kersten. Bij Roda is Guus Joppen een belangrijke speler, zo belangrijk dat hij bij de vijf genomineerden zit om speler van het jaar te worden bij de Limburgers. Joey Sleegers was ook dichtbij de Eredivisie met zijn club FC Eindhoven. Sleegers ziet na een uitstekend seizoen zijn contract aflopen. In 35 wedstrijden maakte hij 21 goals en was hij 12 keer de aangever. Met zo’n seizoen zal er genoeg belangstelling zijn voor de aanvaller, eerder verruilde hij de blauw-witten al voor NEC, maar dat liep toen niet bepaald uit op een succes.

Norbert Alblas heeft ondertussen zijn contract als assistent-trainer bij Amstelveen Heemraad verlengd. De doelman, die ook nog steeds onder contract staat bij TOP Oss, zal de veldtrainingen bij club uit de derde klasse op de dinsdagen en donderdagen onder zijn hoede nemen. Oud-ploeggenoot van Alblas Anton Fase heeft zijn Bulgaarse avontuur bij Botev Vratsa alweer afgerond.

Syb van Ottele speelde vorig seizoen ook nog in Nijmegen en zou mogelijk ook wel een einde willen maken aan zijn Friese avontuur. Van Ottele kwam niet verder dan twee basisplaatsen en een invalbeurt in de Eredivisie en beleefde zo opnieuw een teleurstellend seizoen. Zondag viel hij nog wel in bij de halve finale play-offs tegen AZ, maar een nederlaag kon hij niet voorkomen. Anthony Musaba zal ook niet tevreden zijn met zijn prestaties in het noorden. Hoewel de vleugelflitser genoeg kansen kreeg (speelde 29 wedstrijden), scoorde hij vorige week zondag in de laatste speelronde pas in de 88e minuut zijn eerste en enige seizoenstreffer.

Lorenzo Burnet heeft in het noorden een heel ander seizoen beleefd. Als vaste linksback had hij een groot aandeel in de promotie van FC Emmen. Dat is beloond met een nieuw contract: Burnet tekende vorige week bij voor een seizoen met de optie voor nog een extra seizoen. Victor Palsson promoveerde ook. De middenvelder die in 2014 nog degradeerde met NEC, beleefde een waar volksfeest vlak over de grens toen hij met zijn Schalke 04 terugkeerde in de Bundesliga. Palsson speelde 28 wedstrijden dit seizoen. Ferdi Kadioglu bereikte ook een mooie mijlpaal: hij speelde dit weekend zijn 100e wedstrijd voor Fenerbahçe.

Foto: Rob Koppers