In een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met zien we twee Nijmeegse keepers in vorm! Jack de Gier neemt afscheid na een dieptepunt in de historie van FC Den Bosch en Bram Nuytinck was afgelopen weekend de man of the match bij Sampdoria.

In januari maakte Bram Nuytinck de overstap van Udinese naar Sampdoria. Er leek vervolgens een heus Nuytinck-effect te ontstaan bij Sampdoria, maar de laatste vier wedstrijden werd er drie keer verloren en één keer gelijk gespeeld. Tegen Hellas Verona werd afgelopen weekend eindelijk weer een overwinning (3-1) geboekt. De Man of the Match bij Sampdoria was Nuytinck met een assist en een belangrijke redding. Met nog elf wedstijden te gaan zal het wel nog een hele klus worden voor Sampdoria om in de serie A te blijven. Alleen als dat de club lukt, wordt een optie voor een extra seizoen in Nuytinck’s contract gelicht.

Bekijk vanaf 1:04 de knappe sliding waarmee Nuytinck een zekere tegentreffer voorkomt.

Voor trainer Jack de Gier zit het seizoen er bij FC Den Bosch al op. Na de beschamende 13-0 nederlaag bij PEC Zwolle kreeg de 54-jarige coach te horen dat hij per direct mocht vertrekken. Deze mededeling zal voor De Gier niet als een verrassing zijn gekomen. In februari van dit jaar kreeg ‘El Buitre’ namelijk al te horen dat er geen toekomst voor hem was in Den Bosch en hij na dit seizoen op zoek mocht naar een nieuwe club. Dat zat De Gier niet helemaal lekker, aangezien hij in de winterstop naar een grotere club in de Keuken Kampioen Divisie kon, maar Den Bosch dat tegenhield.

Mikkel Duelund heeft zijn eerste doelpunt voor Aarhus GF Gemaakt. Na een ongelukkig debuut met een gele kaart en gelijkspel tegen Sikkeborg was de offensieve middenvelder vorige week trefzeker. De Deen scoorde zijn eerste doelpunt voor zijn jeugdliefde in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Randers.

De 30-jarige Joshua Smits is weer de nummer één onder de lat bij Willem II. De Nijmegenaar stond dan ook in de basis in de knap gewonnen wedstrijd (1-3) tegen het ADO Den Haag van Dick Advocaat en Gregor Breinburg. Aan het begin van het seizoen kreeg Smits ook de voorkeur boven Kostas Lamprou, maar door een aantal mindere optredens raakte hij onder Kevin Hofland zijn plaats kwijt. Nu heeft de nieuwe trainer Reinier Robbemond die keeperswissel weer omgedraaid.

Nog meer keepersnieuws, maar dit keer uit Dallas. Daar steelt Maarten Paes bijna wekelijks de show. In de gewonnen wedstrijd tegen Sporting Kansas City vorige week liet de Nijmegenaar zien dat hij een echt penaltykiller is. Nadat een strafschop opnieuw genomen moest worden lukte het hem ook in tweede instantie redding te bieden. Een cruciaal moment bij een stand van 1-1 en uiteindelijk maakte FC Dallas ook nog het winnende doelpunt 6 minuten voor tijd. Afgelopen weekend stopte Paes, die ruim een jaar geleden aan zijn Amerikaans avontuur begon, opnieuw een strafschop (zie video).

We sluiten een stuk dichter bij huis af en wel in Noord-Ierland. Daar heeft Randy Wolters na ruim een half jaar zonder club zijn nieuwe werkgever gevonden. Bij Premiership-koploper (tweede niveau) Larne heeft de vleugelaanvaller een contract getekend tot het einde van het seizoen. Wolters zal zich eerst nog moeten optrainen voor een plek in de wedstrijdselectie, want de 1-0 zege op Ballymena afgelopen vrijdag zag hij vanaf de tribune.