De transferzomer is voor onze oud-NEC’ers in volle gang en NEC is inmiddels op de helft van haar oefencampagne. In deze nieuwe Hoe Gaat Het Met hebben we aandacht voor de nieuwe clubs van onder andere Rangelo Janga en Mohamed Rayi, en zien we een speler die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt.

We beginnen deze editie met spits Rangelo Janga. De boomlange aanvaller heeft een transfer te pakken naar Apollon Limassol. Janga werd al verhuurd aan Apollon Limassol van FC Astana. De club uit Cyprus neemt de spits nu transfervrij over. In augustus is Apollon te zien in de derde kwalificatieronde van de Champions League. Zien we de spits binnenkort schitteren in het miljoenenbal?

Dan naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daar heeft Mohamed Rayhi een nieuwe club gevonden. De aanvaller heeft zich voor een jaar verbonden aan Al-Dhafra. Afgelopen seizoen speelde hij nog voor het Saoedische Al-Batin.

Goed nieuws voor huurling Pedro Ruiz. Hij is op de weg terug van de blessure die hem afgelopen seizoen parten speelde. De Spaanse spits herstelt bij zijn club Olympique Marseille en is door NEC gehuurd voor twee seizoenen. Mogelijk zien we hem dus nog terug in De Goffert, maar Rogier Meijer gaf eerder al aan dat hij die kans klein acht.

Sinds oktober 2019 zat hij al zonder club en mede daarom heeft Matthias Bossaerts besloten zijn carrière vroegtijdig te beëindigen. De 25-jarige verdediger kondigde dit aan in een post die hij plaatste op zijn Instagram-account. De voormalig Belgisch jeugdinternational beproefde in 2018 zijn geluk in Nijmegen. Hij overtuigde niet en na een jaar werd hij zelfs teruggestuurd naar de beloften. In 2019 vertrok hij bij NEC en sindsdien had hij geen club meer.

FK Qarabag heeft met 3-2 gewonnen van FC Zürich in de tweede voorronde van de Champions League. Bij Zürich mocht Jonathan Okita zijn officiële debuut maken door in de blessuretijd van de tweede helft in te vallen. De eindstand stond toen al op het scorebord. In datzelfde toernooi won Zalgiris Vilnius thuis met 1-0 van Malmö FF. Bij Malmö zat Soren Rieks niet bij de selectie in verband met een blessure.

Jordan Larsson en Spartak Moskou nemen niet op de meest vriendelijke wijze afscheid van elkaar. Larsson wil niet langer in Rusland voetballen vanwege de oorlog met Oekraïne. Spartak kwam via Telegram met een opvallende, tamelijk bizarre afscheidspost, waarin Larsson ‘Agent 007’ wordt genoemd: ‘0 goals, 0 assists en 7 interviews.’ Larsson maakte op een eerder moment al gebruik van de FIFA regeling om tijdelijk niet in Rusland uit te hoeven komen. Hij koos ervoor om het seizoen af te maken in zijn thuisland, bij AIK Solna. Daar kwam hij in het afgelopen half jaar tot elf wedstrijden, waarin hij drie doelpunten maakte en twee assists gaf.

Foto’s: Rob Koppers