De transfermarkt is officieel geopend en dat brengt altijd de nodige nieuwtjes met zich mee. Zo is Bram Nuytinck verlost van zijn bankzitterschap bij Udinese, zit het buitenlandse avontuur van Joey Sleegers er al weer op en zijn er ook de nodige vakantiekiekjes.

Patrick Pothuizen heeft zijn contract bij Astrantia verlengd. De vijfdeklasser uit Middelaar is tevreden en dus staat de trainer uit Culemborg ook volgend seizoen voor de groep. Pothuizen heeft ook een nieuw doel gesteld bij zijn verlenging. “Ondanks dat er meerdere clubs interesse in mij hadden, heb ik toch gekozen voor Astrantia”, legt hij uit. “We willen graag promoveren via een kampioenschap of nacompetitie. Dat is ons doel”, vertelt Pothuizen. Naast Astrantia heeft Pothuizen ook het eerste team van Achilles’29 onder zijn hoede.

Oud-ploeggenoot van Pothuizen, Jeffrey Leiwakabessy, vertrekt juist bij zijn amateurclub. De spelers van OSC uit Oosterhout willen na drie jaar graag een nieuw gezicht voor de groep en dus komt het avontuur van Leiwakabessy bij OSC na dit seizoen ten einde. ‘Leiwa’ kan de beslissing begrijpen. “Als spelers toe zijn aan iets nieuws, moet dat er voor ze komen. Zo werkt dat in het voetbal. Ik vat deze boodschap dan ook totaal niet persoonlijk op. Zij zijn OSC, niet ik”, aldus Leiwakabessy tegenover De Gelderlander. Leiwakabessy blijft trainer van de O17-1 van OSC. Over zijn toekomst bij de Voetbalacademie is nog geen beslissing genomen. Daar traint hij dit seizoen samen met Mark Otten de O21.

Het avontuur van Joey Sleegers bij Dibba FC is ook ten einde gekomen. Via een bericht op zijn Instagram maakte Sleegers bekend te vertrekken bij de club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Het is nog niet bekend waar Sleegers aan de slag gaat, maar veel clubs zullen zijn goede periode bij FC Eindhoven nog niet zijn vergeten.

Bram Nuytinck heeft na 5,5 jaar Udinese de club verlaten voor Sampdoria. Dit seizoen moest Nuytinck het voornamelijk doen met een plek op de bank. In Genua moet Nuytinck proberen Sampdoria te behoeden voor degradatie. Als dat lukt, wordt zijn contract dat loopt tot komende zomer automatisch verlengd. De club staat nu negentiende met slechts zes punten. Het gat met de ‘veilige’ zeventiende plek bedraagt al zeven punten. Een zomerse transfer naar Nijmegen is daarmee dus niet helemaal uitgesloten.

Waar in de vorige HGHM al gemeld werd dat Cas Odenthal inmiddels meer minuten mocht maken voor COMO, lijkt hij nu zijn vorm echt gevonden te hebben. In de wedstrijd tegen Cittadella kort voor de kerstdagen werd hij zelfs geopperd om ‘Best Of The Week’ te worden. Om te vieren dat het zo goed met hem gaat, heeft Odenthal er meteen een vakantie naar Barcelona achteraan geboekt.