De transfermarkt is voorbij en veel oud-NEC’ers hebben een nieuwe club gevonden. Dat brengt altijd de nodige nieuwtjes met zich mee. Zo heeft Bram Nuytinck een bijzondere ontmoeting achter de rug in ItaliΓ« en was Rodrigo Guth betrokken bij een opmerkelijk VAR-moment.

Arnaut Danjuma beleefde een droomdebuut bij Tottenham Hotspur. Vlak na zijn invalbeurt scoorde de aanvaller in het FA Cup-duel met Preston North End. De Spurs wonnen het bekerduel met 3-0. Eerder leek het erop dat Danjuma zou gaan tekenen bij Everton, nadat onder meer ook PSV interesse had getoond, maar die transfer ging op het allerlaatste moment niet meer door.

In Nijmegen speelde Danjuma samen in de voorste linie met Jordan Larsson. De aanvaller degradeergde in 2017 met NEC. In de eerste wedstrijd in de Eerste Divisie was Larsson nog tweemaal trefzeker, beiden op aangeven van Danjuma. Inmiddels is de Zweed, die afgelopen zomer, vertrok naar Schalke 04 alweer vehuurd aan FC Kopenhagen. Na elf optredens in de Bundesliga zit het avontuur voor Larsson er voorlopig op in Duitsland.

Dan naar Friesland, namelijk SC Cambuur. De Friezen hebben Navarone Foor voor de rest van het seizoen vastgelegd. De aanvaller annex middenvelder heeft al bijna vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld, waarvan de helft in de Eredivisie. Wellicht dat Foor zijn debuut kan maken in De Goffert. Op zaterdag 11 februari komt SC Cambuur dan op bezoek in Nijmegen.

Bij datzelfde Cambuur beleefde ze het meest bizarre moment van de afgelopen speelronde. Burak Yilmaz werd in het strafschopgebied van Cambuur aangetikt door verdediger Doke Schmidt, scheidsrechter Manschot liet echter doorspelen. Rodrigo Guth stuitte na dat moment op Mitchel Paulissen. De Braziliaan kreeg een penalty tegen en een rode kaart totdat de VAR ingreep. Na het bekijken van de beelden herriep de scheids zijn beslissing: Cambuur kreeg geen strafschop, Guth mocht blijven staan en Fortuna kreeg een strafschop toegewezen voor de eerder gemaakte overtreding op Yilmaz.

Waar Foor dus is teruggekeerd naar Nederland, verlaat Ayman Sellouf juist het Nederlandse voetbal. De 21-jarige aanvaller gaat namelijk een bijzonder avontuur tegemoet in Canada bij Pacifi. In Nijmegen speelde Sellouf vijf jaar lang in de academie van NEC, waarna hij in 2019 in het eerste elftal speelde. Na de promotie van NEC vertrok de aanvaller naar Jong FC Utrecht, waar hij nu na twee jaar vertrekt. Bij Pacifi komt Sellouf een aantal andere Nederlanders tegen, namelijk Djenairo Daniels en Bradley Vliet.

Over naar Italië, waar Bram Nuytinck een maand geleden de overstap maakte van Udinese naar Sampdoria. Er leek een heus Nuytinck-effect te zijn bij Sampdoria, want na zijn transfer won zijn nieuwe club direct van Sassuolo met 1-2. Helaas mocht het allemaal niet mooier worden voor de verdediger. Zijn oude werkgever Udinese versloeg Sampdoria namelijk met 1-0 waardoor Nuytinck nog verder in degragtiezorgen verkeerd. Sampdoria staat momenteel negentiende in de Serie A met één punt meer dan de nummer laatst.

Deze editie wordt afgesloten met Danzell Gravenberch. De spits heeft bij De Graafschap, na twee seizoenen, zijn contract laten ontbinden. Na zijn tijd bij de Superboeren vervolgt Gravenberch zijn looobaan in Cyprus bij FC Karmiotissa. Dat is momenteel de nummer negen in de hoogste Cypriotische divisie.