Na de wedstrijd tegen Heerenveen bevinden we ons nu weer in een interlandbreak. Een mooi moment om te kijken naar diverse oud-NEC’ers over de hele wereld in onze rubriek Hoe Gaat Het Met. Met in deze editie onder andere aandacht voor de carrièreswitch van Mart Dijkstra en de nieuwe bezigheid van Hannes Halldorsson.

Maar eerst gaan we het hebben over de man waar sinds vorig seizoen, de gunfactor van menig NEC-fan groot voor is, Terry Lartey Sanniez. De verdediger die vooral in het laatste deel van vorig seizoen redelijk veel speelminuten mocht maken bij NEC, heeft afgelopen weekend zijn debuut mogen maken bij zijn nieuwe club, NK Celje. Bij de Sloveense middenmoter mocht Lartey Sanniez vijf minuten voor tijd invallen bij een 3-2 achterstand. Dit wist NK Celje met de hulp van Lartey Sanniez niet meer om te draaien en zakte zo naar de zesde plek in de hoogste Sloveense divisie.

Waar wij in de vorige HGHM benoemden dat Christian Santos een nieuwe club had gevonden in Chili, is het spijtig om te melden dat hij daar zijn vorm van zijn NEC-tijd niet heeft weten te vinden. De Venezolaan moet het doen met af en toe een invalbeurt van maximaal een kwartier bij zijn club Colo Colo. Zij doen het echter meer dan goed op het hoogste niveau van Chili, want ze staan namelijk bovenaan in de competitie met 61 punten uit 29 wedstrijden.

Mart Dijkstra voetbalt tegenwoordig bij Harkemase Boys in de Derde Divisie Zaterdag. Daarnaast is de oud-middenvelder van NEC tegenwoordig actief bij een verhuisbedrijf, dus mocht je nog iemand nodig hebben om te helpen sjouwen bij je verhuizing moet je Mart even bellen. De prestaties van Harkemase Boys zijn zeer aardig te noemen. Ze staan namelijk tweede in de Derde Divisie en moeten alleen FC Lisse voor zich houden.

Dan een andere oud-NEC’er die naast zijn voetbalcarrière een andere manier heeft gevonden om zijn brood te verdienen, namelijk Hannes Halldorsson. De inmiddels 37-jarige doelman keept nog steeds, op het hoogste niveau van IJsland bij Valur Reykjavik en is daar zelfs eerste doelman, maar hij heeft zijn oude werk als regisseur en producent ook weer opgepakt. Zo kwam in augustus op het internationaal filmfestival van Locarno de film Cop Secret uit, het regiedebuut als filmmaker van de IJslander.

Frank Sturing heeft het nog steeds naar zijn zin op het tweede niveau in Oostenrijk. De verdediger speelt bijna alles bij zijn club SV Horn, dat twaalfde staat. Bij de nationale ploeg van Canada is hij echter uit beeld. Sturing speelde twee interlands, in maart en in juni, maar zit nu niet bij de selectie van de nationale ploeg.

Dan gaan we het wat dichter bij huis zoeken. Na het vertrek van Jan de Jonge als trainer van De Treffers, staat nu oud-NEC trainer Francois Gesthuizen voor de ploeg. Na zijn vertrek bij NEC ging Gesthuizen al aan de slag bij de Groesbekers als assistent, maar nu de trainer van De Treffers is vertrokken naar Turkije is Gesthuizen doorgeschoven als interim-trainer. Hij is bovendien in gesprek met de club om definitief als hoofdtrainer het seizoen af te maken. De Treffers doet het goed dit seizoen. Ze staan gedeeld tweede met twintig punten uit tien wedstrijden.

We blijven nog even in Nederland. Bas Kuipers is namelijk geblesseerd geraakt en moet onder het mes. De aanvoerder van Go Ahead Eagles heeft een scheurtje in zijn meniscus en zal een aantal weken moeten missen. Wel maakte hij de negentig minuten vol in het knappe gelijkspel van de ploeg uit Deventer tegen Ajax, sterkte Bas!

Door naar de ziekenboeg op Cyprus, waar we zien dat Rangelo Janga geblesseerd is geraakt aan zijn dijbeen en al één wedstrijd van zijn club Apollon Limasol heeft moeten missen. De lange spits heeft na zijn verhuur aan NEC in de Cypriotische competitie twee keer gescoord in acht wedstrijden. Zijn club speelde nog voorrondes voor de Conference League, maar wist zich niet te kwalificeren.

Wie zich wel wisten te kwalificeren voor Europees voetbal waren Sören Rieks en Lasse Nielsen met Malmö FF. Die ploeg maakte vorige week indruk met hun manier van voetballen tegen regerend Champions League houder Chelsea. De Zweedse ploeg kwam echter net te kort en door een doelpunt van Hakim Ziyech wisten de Londenaren met 0-1 te winnen. Nielsen speelde als aanvoerder de hele wedstrijd en Rieks werd na 57 minuten naar de kant gehaald.

En verder:
– Anthony Musaba is door bondscoach Erwin van de Looij opnieuw opgeroepen voor Jong Oranje.
– Kevin Mayi heeft daarentegen sinds maart niet meer bij de selectie van Gabon gezeten en dus blijft zijn interland-aantal staan op twee bij het Afrikaanse land.
– Peter Hyballa begon goed aan zijn baan bij Türkgücü München, maar na zijn gewonnen debuutwedstrijd won zijn ploeg nog maar één keer.
– Anthony Limbombe heeft het zwaar bij FC Nantes in de Ligue 1 met nog nul minuten achter zijn naam dit seizoen, hij zit nu zelfs niet meer op de bank.
– Ferdy Druijf is na de geboorte van zijn kind weinig meer aan bod gekomen bij KV Mechelen. Hij moet het vooral doen met invalbeurten.

Foto’s Rob Koppers