De Eredivisie is weer in volle gang en de transferperikelen zijn voorbij, zo ook voor onze oud-NEC’ers. Waar Ole Romeny al aardig op dreef is bij FC Emmen mag Norbert Alblas zich gaan laten zien bij een andere promovendus in de Eredivisie. In het buitenland zien we dat Antony Musaba niet echt door kan breken bij AS Monaco. Voor ForzaNEC de gelegenheid om een nieuwe Hoe Gaat Het Met? te maken.

Maar we beginnen deze editie met Leroy George. De 35-jarige oud-NEC’er, die zijn contract bij De Treffers niet verlengd zag worden, gaat aan de slag bij VVSB. George zat voor de tweede zomer op rij zonder club. Vorig jaar liet eredivisionist Fortuna Sittard hem na een halfjaar gaan, dit jaar wilde De Treffers niet met hem door.

Rangelo Janga is komend seizoen niet meer te zien in het shirt van Apollon Limassol. De spits verkast namelijk naar CFR Cluj. Cluj speelt Conference League en treft daarin onder anderen Slavia Praag. Patrick Joosten maakt dan juist weer de overstap naar Apollon. De vleugelspeler treft daarmee AZ in de Conference League.

De overstap van keeper Norbert Alblas naar de Eredivisie is een feit. De doelman gaat aan de slag bij Excelsior Rotterdam. In het Rotterdamse Kralingen zal Alblas de strijd aangaan met eerste keeper Stijn van Gassel. Van Gassel moest vorige week in acht dagen tijd vijftien keer vissen.

Wie al aardig op dreef is in de Eredivisie is Ole Romeny. De aanvaller speelde tot nu toe in alle vijf de competitierondes waarin hij twee keer het net wist te vinden. Bij RTV Drenthe is Theo ten Caat, oud-speler van FC Twente, helemaal fan van Romeny. “Een speler die Emmen zo vijf miljoen kan opleveren”, aldus Ten Caat.

Lees ook: HGHM: Alle NEC-verlaters van afgelopen zomer

We vliegen over naar Frankrijk. Daar waar Anthony Musaba nog geen potten kan breken bij AS Monaco. AS Monaco verhuurt Musaba opnieuw. De 21-jarige rechtsbuiten wordt voor een seizoen gestald bij FC Metz, dat vorig seizoen degradeerde naar de Ligue 2. De aanvaller maakte in de zomer van 2020 voor circa 2,5 miljoen euro de overstap van NEC naar AS Monaco, maar komt niet aan bod bij de club.

Paolo Sabak zag in maart 2020 zijn contract bij NEC ontbonden worden na een ongelukkige periode. Begin augustus streek hij, na een periode in het buitenland, neer in zijn geboorteland België. Op het vierde niveau toont hij zijn kunsten bij Lokeren-Temse. Daarnaast is hij als personal trainer aan de slag gegaan bij een voetbalschool. Navarone Foor vervolgt zijn carrière in Letland bij FC Riga. Riga was deze zomer nog de tegenstander van Gil Vicente in de voorronde van de Conference League.

Foto’s: Rob Koppers