Het seizoen zit er in de topcompetities nu ook op en dat vraagt om een nieuwe editie van ‘Hoe gaat het met?’. Deze keer aandacht voor onder anderen Anthony Musaba, Christian Santos, Bram Nuytinck en Joshua Smits.

We beginnen Frankrijk, of eigenlijk in Duitsland, want daar speelde Anthony Musaba zaterdag met AS Monaco. In een oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt maakte de vleugelspeler zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. Trainer Niko Kovac, eerder werkzaam bij Frankfurt, zag Musaba in de slotfase voor 1-1 zorgen. Na een slechte terugspeelbal stuitte Willem Geubbels nog op de keeper, maar de rebound was voor Musaba, die met links raak schoot. Bekijk de goal hieronder:

Joshua Smits gaat heel erg lekker in Noorwegen. De van Almere City overgekomen doelman keepte in een dikke maand al negen wedstrijden voor Bodø/Glimt, waar hij na drie speelrondes een basisplek veroverde. De ploeg staat dik bovenaan in de Noorse competitie en speelde donderdag pas voor het eerst gelijk, verder werden alle wedstrijden gewonnen. Ook zondag tegen Strømsgodset (3-2). Na twaalf speelrondes staat Smits met Bodø al zes punten los van nummer twee Molde FK.

Foto: Rob Koppers