Er is weer een hoop gebeurd bij onze oud NEC’ers. Een hoop transfers hebben afgelopen weken plaatsgevonden in binnen- en buitenland. Dat betekent dat het weer hoog tijd is voor een nieuwe Hoe Gaat Het Met?

We beginnen in Nederland, om specifieker te zijn in Den Bosch. Daar heeft Jack de Gier zijn contract namelijk met een extra jaar verlengd bij FC Den Bosch. Ondanks dat de ploeg sinds 19 november niet meer heeft weten te winnen, heeft de directie nog wel het vertrouwen in Jacky goal. Bij de oude club van Jack de Gier, Almere City, staat Teun Jacobs onder contract als technisch manager. Zijn contract wordt echter niet verlengd. Bij NEC was hij onder andere jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding. In 2017 stond hij op het punt technisch directeur van de Nijmeegse club te worden, maar hij zag hier zelf vanaf.

Bij de derde divisie club DOVO staan tegenwoordig drie oud NEC’ers onder contract. Lars Rebergen speelt daar namelijk samen met Daan Disveld en Lion Kalentjev. DOVO verloor haar laatste wedstrijd tegen Goes, mede door een rode kaart van Rebergen. Dan gaan we naar het zuiden van het land. Tunahan Tasci heeft bij Fortuna Sittard een profcontract getekend. Tasci vertrok in 2019 op zijn zeventiende bij de voetbalacademie van NEC om naar de jeugdopleiding van Ajax te gaan. Daar speelde hij uiteindelijk vijf wedstrijden bij Jong Ajax, maar tot een echte doorbraak kwam het nooit.

Dan gaan we even een klein uitstapje maken naar Japan. Stefan Mauk, speler van NEC in het seizoen 2016-2017, is namelijk vertrokken bij Adelaide United in zijn thuisland Australië en gaat spelen bij Fagiano Koho in de tweede divisie van Japan. Ferne S. is opgepakt voor een van de grootste drugszaken van de afgelopen jaren. Zijn groep had vijf drugslaboratoria over heel Nederland. De – vermoedelijk – oud NEC’er speelde een minder grote rol in de organisatie. Er is bij de inval wel vijf kilo cocaïne gevonden in zijn woning.

Foto: Rob Koppers