Het is winterstop in de Eredivisie. NEC vliegt op 2 januari naar Spanje voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Tijd voor ForzaNEC om een kijkje te nemen bij oud-NEC’ers. In deze editie van Hoe Gaat Het Met? praten we je bij over de trainerscarrousel in de polder, de weggejaagde Teun Jacobs in Tilburg en een opvallende nieuwe club voor Anass Achahbar.

François Gesthuizen gaat na de zomer aan de slag als trainer van vierdeklasser SC Millingen. Eerder was de inwoner van het Rijndorp coach van onder meer De Treffers, Achilles’29 en NEC. Patrick Pothuizen laat de polder juist achter zich. Na dit seizoen vertrekt hij bij Achilles’29. Dat hoopt hij te doen met het kampioenschap in de Tweede Klasse op zak.

In Engeland kan Anthony Musaba alleen maar lof onvtangen van zijn trainer Dom Howson. Na de wedstrijd tegen QPR, waarin Musaba de beslissende 2-1 scoorde, was de oefenmeester louter positief. “Zonder enige twijfel is Anthony Musaba de beste aanwinst van Sheffield Wednesday. Al vier doelpunten gemaakt dit seizoen. Hij is nog maar 23, dus hij wordt alleen maar beter. Musaba is de toekomst”, aldus Howson.

Teun Jacobs heeft een nieuwe baan. Bij Willem II werd hij eerder dit seizoen ontslagen. Jacobs was directeur bij de club uit Tilburg. Nu werkt hij af en toe bij een vriend in een groothandel voor kappersproducten. Dat bevalt hem een stuk beter, zo vertelt hij aan De Gelderlander. “Elke maandag sta ik met een pakbon in mijn hand haarverf in te pakken. Tegelijkertijd een beetje ouwehoeren. Heerlijk joh, geen gezeik ook.”

Een paar kilometer verderop bij Tilburg speelt Javier Vet voor NAC Breda. De middenvelder raakte in de derby tegen Willem II geblesseerd aan zijn knie. Vet speelde het duel uit, maar niet zonder gevolgen. Een dezer dagen wordt de Amsterdammer geopereerd en zal de rest van het seizoen niet meer in actie kunnen komen. Het contract van Vet loopt komende zomer af.

Anass Achahbar is niet langer actief als profvoetballer. De 29-jarige aanvaller uit Den Haag gaat spelen voor RKVV Westlandia, dat uitkomt in de Vierde Divisie. Achahbar, die ooit te boek stond als een van de grootste talenten van Feyenoord, krijgt bij Westlandia tevens de kans zich te ontwikkelen als trainer.

De laatste speler die we behandelen in deze editie is Ragnar Oratmangoen. De aanvaller van Fortuna Sittard hoopt binnenkort voor Indonesië uit te komen. Oratmangroen is naar het Aziatische land afgereisd om zich te laten naturaliseren.

Foto’s: Orange Pictures