Voor de meeste oud-NEC’ers zit de competitie er na afgelopen weekend op en dat betekent de laatste aflevering van Hoe Gaat Het Met van dit seizoen. We nemen een kijkje wat onze helden bereikt of niet bereikt hebben in het seizoen 2015/2016.

 

Premier League

Jeremain Lens ontsnapte aan degradatie. Sunderland eindigde twee punten boven aartsrivaal Newcastle United, dat dus wel degradeert. De laatste wedstrijd speelde Sunderland, mede door een doelpunt van Lens, gelijk tegen Watford: 2-2. Hieronder kun je de treffer bekijken. Jonas Olsson bewees dit seizoen een belangrijke schakel te zijn in de verdediging van West Bromwich Albion en zij eindigden op plaats veertien. De laatste wedstrijd speelde Olsson één helft en behaalden ze een punt tegen Liverpool: 1-1.

 

SM Caen kende een uitstekend seizoen. Zij behaalde de hoogste klassering in de geschiedenis van de club en eindigden op plaats zeven. Dit kan natuurlijk maar door één man komen en dat is Saidi Ntibazonkiza! Nee, een groot aandeel had de kleine man niet. In de laatste speelronde wonnen ze met 1-0 van Bordeaux, maar Saidi viel niet in. In Italië streed Sampdoria lang tegen degradatie, maar eindigde uiteindelijk op de vijftiende plek. Edgar Barreto speelde de laatste wedstrijd negentig minuten in de 5-0 verloren wedstrijd van Juventus. Sampdoria stond na een kwartier met tien man.

Hansa Rostock en Melvin Platje beleefden geen goed seizoen in de derde divisie van Duitsland. De ploeg eindigde op de tiende plaats en Platje kwam niet verder dan één doelpunt. Ook Erton Fejzallahu heeft geen makkelijke periode achter de rug in China. Dalian Chaouye staat momenteel op de veertiende plek en ontloopt daarmee nog net degradatie. Afgelopen weekend werd er met 1-0 verloren in de uitwedstrijd tegen Zheijang Yiteng, wie kent ze niet? Perth Glory verloor de wedstrijd in de play-offs van Australië met 2-0 van Melbourne City, waardoor het seizoen er voor Krisztian Vadocz er ook op zit. Vadocz werd na tachtig minuten gewisseld. Perth Glory stond na dertig wedstrijden op de vijfde plek in de hoogste divisie van Australië.