Het EK in Duitsland is onderweg en de NEC’ers genieten nog even van een welverdiende vakantie. Tijd om eens te kijken naar oud-spelers van NEC, in een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met? Hierin praten we je bij over het ontslag van Khalid Sinouh bij Curaçao, de ‘woedende’ Joey van de Berg, EK-speler Ferdi Kadioglu en nog veel meer!

Khalid Sinouh is niet langer de technisch directeur van de voetbalbond van Curaçao. De oud-keeper begon samen met Dick Advocaat aan de klus op het eiland, maar vertrekt vanwege een verschil in visie. Dat terwijl de Curaçaos voetbalelftal welvarend is gestart in de WK kwalificatie met twee overwinningen. Rangelo Janga zorgde voor een hattrick in de wedstrijd tegen Barbados (4-1).

Op het EK in Duitsland zullen we helaas weinig oud-spelers terug zien die het balkenshirt van NEC droegen. De enige oud-NEC’er zit bij Turkije, namelijk Ferdi Kadioglu. De Turkse voetbalploeg mag het in de groepsfase opnemen tegen Georgië, Portugal en Tsjechië. De eerste wedstrijd in de poule werd gewonnen. Met Kadioglu 90 minuten op het veld werd Georgië met 3-1 verslagen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Vijfenhalf jaar na zijn vertrek bij NEC heeft Remco Oversier een nieuwe club gevonden. Oversier zal aan de slag gaan bij kersverse Eredivisionist NAC Breda. De 41-jarige Rotterdammer treedt per 1 augustus in dienst als algemeen directeur.

We gaan iets langer terug in het verleden. Daar waar Brett Holman tussen 2006 en 2008 speelde in De Goffert, is de Australiër op dit moment niet vies van een potje padel. Samen met Frank de Boer deed Holman mee aan de Legends Trophy. Daarin namen De Boer en Holman het op tegen niemand minder dan oud-topspits Diego Forlán.

Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

Iets dichter bij huis vertrekt Ernest Faber als hoofd jeugdopleiding bij PSV. De oud-voetballer uit Geldrop gaat als directeur voetbalzaken aan de slag bij het Australische Adelaide United FC. De 52-jarige Faber begon in 2018 als hoofd van de PSV Academy. Op 4 juni 2015 tekende Faber een contract voor twee seizoenen als hoofdtrainer bij NEC. Dit diende hij niet uit, want op 7 maart 2016 werd bekend dat Faber vanaf het seizoen 2016/17 hoofdtrainer zou worden bij FC Groningen.

Bas Nijhuis heeft zich de woede van Joey van den Berg op zijn hals gejaagd. De arbiter was van mening dat Van den Berg in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nemelaer 7 en FC De Rebellen een overtreding in het strafschopgebied maakte, waarna een strafschop volgde. De oud-middenvelder was het niet eens met de beslissing, waarna Nijhuis moest sprinten voor z’n leven.

Tekst gaat verder onder het X-bericht.

We sluiten deze editie af met een Instagram-bericht van Iván Márquez. Daarin liet de Spanjaard weten het nieuwe uitshirt van NEC te hebben gekregen van een fan. Momenteel voetbalt Márquez bij 1. FC Nürnberg op het tweede niveau in Duitsland.

Foto: Orange Pictures