Het seizoen is voorbij en dat betekent dat de transfermarkt is geopend. Alle aanleiding voor een nieuwe Hoe Gaat Het Met? In deze editie aandacht voor onder andere Ted van de Pavert, Jasper Cillessen en Peter Hyballa.

Ted van de Pavert vertrekt bij De Graafschap. De club deelde hem middels een videogesprek mee dat zijn contract niet werd verlengd. De verdediger baalde van de manier waarop hem het werd medegedeeld. De Doetinchemmer is een clubicoon en speelde de laatste vier seizoenen bij de superboeren, waar hij ook zijn carrière begon. Daarna speelde hij voor PEC Zwolle en werd hij in het seizoen 2017/18 uitgeleend aan NEC.

Jasper Cillessen vertrekt mogelijk bij Valencia. Met het oog op het WK later dit jaar in Qatar is het belangrijk voor de keeper om veel te spelen. Zijn contract in Spanje loopt nog een jaar door. Dus hij heeft twee mogelijkheden: verlengen of vertrekken. Volgens Mundo Deportivo zou zelfs NEC in de markt zijn, al lijkt het niet heel waarschijnlijk dat Cillessen op dit moment terugkeert naar NEC.

Foto: Orange Pictures

Adrie Bogers wordt de opvolger van Andries Ulderink als assistent van Ron Jans bij FC Twente. De Brabander werd in 2017 assistent-trainer bij NEC, om elf dagen later voor een jaar te tekenen als hoofdtrainer. Hij werd in januari 2018 echter weer assistent-trainer toen Pepijn Lijnders werd aangesteld. In het seizoen daarna maakte Bogers deel uit van het trainerstrio met Rogier Meijer en François Gesthuizen. Een andere oud-trainer, Peter Hyballa, is toe aan zijn vijfde club in twee jaar tijd. Hij tekent een contract bij het Slowaakse AS Trencin. Deze club werd in 2015 en 2016 landskampioen, maar daarna ging het bergafwaarts. De Duitser met een Nederlandse moeder moet de club weer aan de top krijgen.

Melvin Platje stopt met profvoetbal, hij gaat voetballen voor voor de Amsterdamse tweededivisionist AFC. De spits voetbalde vier seizoenen in Indonesië. Hij begon bij Bali United, waar hij landskampioen werd en afgelopen seizoen was hij actief voor Bhayangkara Solo. Tussendoor werd hij nog verhuurd aan De Graafschap.

Marcel Appiah is met VfL Oldenburg gepromoveerd naar de 3. Liga in Duitsland, de club keert na 25 jaar terug op dit niveau. De promotie van Appiah ging ten koste van het Dynamo Berlin van Marcel Stutter. In Zweden hebben Sören Rieks en Lasse Nielsen met Malmö FF voor het eerst in 33 jaar de Zweedse beker gewonnen.

Ferdi Kadioglu heeft afgelopen week zijn debuut gemaakt voor het Turkse elftal. Turkije won in de Nations League met 4-0 van Faeröer. Kadioglu speelde jarenlang voor Jong Oranje, maar heeft nu de keuze gemaakt om uit te komen voor Turkije. Opvallend is dat hij tegenwoordig uitkomt als linksback, ook bij zijn club Fenerbahçe.