De transferzomer is in volle gang, maar in Nijmegen is het nu al ruim een week doodstil. Tijd om eens te kijken hoe het de mannen met een verleden in de Keizerstad elders vergaat. En dat is niet allemaal even positief…

Om af te trappen: oud-trainer Peter Hyballa heeft een “coachterreur” veroorzaakt bij Esbjerg. De trainer is daar nu zo’n twee maanden actief als trainer maar is alweer in botsing gekomen met de spelersgroep. Dagblad Ekstra Bladet spreekt over een “drama” en een “enorme culturele botsing”. Hyballa zou onder andere hebben gezegd dat een van de spelers dikkere tieten heeft dan zijn vrouw.

Esbjerg is de oude club van technisch directeur Ted van Leeuwen maar ook de club waar Kevin Conboy onder contract staat. Volgens een fan zou de linksback het ook helemaal gehad hebben met zijn trainer en postte hij in een telegram-groep een foto van Hyballa met een Hitler-snor. Vrijdag werd Conboy uit de selectie gezet. De reden lijkt bekend…

Wie ook niet zo vrolijk is, is Zian Flemming. De middenvelder die in 2019-2020 bij NEC in de spits geposteerd stond draaide een verdienstelijk seizoen bij Fortuna Sittard en dat is niet onopgemerkt gebleven. Nottingham Forest zou de Amsterdammer over willen nemen maar Fortuna werkt niet helemaal mee zoals Flemming het voor ogen heeft. “Ze vragen een hoge transfersom, te hoog”, aldus Flemming tegenover ESPN.

Jay-Roy Grot vervangt Christian Santos. Afgelopen seizoen speelden ze samen bij Osnabrück.

Jay-Roy Grot beleefde een teleurstellend seizoen bij VFL Osnabrück. De aanvaller kwam, mede door blessures, tot slechts vier optredens. Nu duikt hij op bij het Deense Viborg FF waar hij voor twee seizoenen heeft getekend. Anton Fase is ook op jacht naar een contract. Met een proefperiode bij FC Den Bosch hoopt hij trainer Jack de Gier te overtuigen van zijn kwaliteiten. Ayman Sellouf probeert dat te doen in de Domstad. Hij scoorde vrijdag namens Jong FC Utrecht in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC.

Tot slot hebben we de altijd vermakelijke geruchten rondom Taiwo Awoniyi. De spits traint na zijn verhuurperiode bij Union Berlin nu weer onder Pepijn Lijnders in Liverpool, waar hij vastligt tot 2023. Anderlecht zou volgens verschillende bronnen een bod van 5 miljoen euro bij Liverpool hebben neergelegd, maar Liverpool schoof eerder al een bod van FSV Mainz opzij.

Taiwo Awoniyi in actie tegen Sparta-verdediger Michel Breuer.

Foto’s: Rob Koppers