Er is op de verschillende velden in het buitenland weer genoeg gebeurd voor een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met? Zo kende Moestafa El Kabir een goede rentree bij het Zweedse BK Häcken en wacht Mihai Roman al een ongekend lange tijd op een doelpunt.

We beginnen in Kroatië, waar André Fomitschow weer terug is bij Hajduk Split. Al kunnen we beter zeggen dat hij terug was. De linksback raakte in het begin van het seizoen uit zicht en zat zelfs enkele wedstrijden op de tribune, maar dit kalenderjaar mocht de Duitser weer opdraven. Hij scoorde meteen tegen Cibalia, maar in zijn vijfde duel (tegen PSV-angstgegner NK Osijek) kreeg hij een rode kaart.

Dan naar Zweden voor de NEC-cultclash tussen El Kabir en Erton Fejzullahu, oftewel BK Häcken tegen Kalmar FF. El Kabir zit dus niet meer bij het Turkse Antalyaspor, waar hij op een zijspoor was beland. De club heeft hem voor drie maanden verhuurd aan de Zweedse Eredivisionist, waar hij eerder al anderhalf jaar speelde. Afgelopen zondag speelde BK Häcken de eerste competitiewedstrijd. El Kabir viel na 72 minuten in en benutte twee minuten later een strafschop, waarmee hij het duel besliste.

Vanaf 1:30: