Een iets andere ‘Hoe Gaat Het Met?’ deze keer. Aangezien Ernest Faber de nieuwe trainer is van NEC, nemen wij zijn geschiedenis door. Hij heeft zijn eredivisiedebuut namelijk bij NEC gemaakt. Met wie speelde hij ook alweer samen in dat ene jaar dat hij voor de club speelde en hoe verliep dat seizoen?
Faber werd in 1990 voor een jaar gehuurd van PSV. Hij was met zijn 18 jaar een jonkie, een broekie.  En toch werd Faber een basiskracht in het elftal van trainer Leen Looijen. Bijna de jongste speler, op Andreas Gliatis en Chris van der Weerden (beiden 17) na. Faber kwam binnen bij een club die zich ternauwernood had gehandhaafd, een jaar nadat het promoveerde uit de eerste divisie. Een jaar met hoge pieken werd dan ook niet verwacht.
Clubmensen
De selectie van toen zat vol met clubmensen van nu. Arno Arts miste geen wedstrijd en werd met zeven treffers zelfs gedeeld clubtopscorer, naast Manuel Sánchez Torres. In het doel stond Wilfried Brookhuis. Naast Faber en Van der Weerden had NEC achterin ook de keuze uit Cees Lok, Frans Paymans, Carlos van Wanrooij en Desmond Gemert.
Op het middenveld stonden vrijwel altijd Arno Arts en Carlos Aalbers. Frank Wijnhoven speelde met 28 wedstrijden ook geregeld mee. Bert Willemsen en Vitesse-huurling (ja, dat kon toen nog) Marlon Keizer zaten vooral op de bank. Dan nog de aanval. Daar waren Sanchez Torres, vleugelspeler Mich d’Avray, John Hoeks vrij zeker van een plek bij de startende elf. Looijen kon ook nog kiezen voor Frans Janssen, Eric Groeleken, Henk Grim of de jonge Gliatis.
Start
Het seizoen begon niet eens slecht voor NEC. Er werd geopend met een 1-2 overwinning bij MVV. Daarna volgde een gelijkspel thuis tegen PSV (1-1). Maar de remises tegen sc Heerenveen, RKC Waalwijk en Roda JC die daarna kwamen, waren er eigenlijk iets te veel. Op 30 september werd Sparta in de eigen Goffert met 3-1 verslagen. Daarna ging het mis. De zware 7-0 nederlaag bij Ajax luidde een lange reeks zonder winst in. Tussen 30 september en 27 januari werd er zes keer verloren en vijf keer gelijkgespeeld. Maar geen enkele keer drie punten.  Er wordt dat seizoen nog vier keer gewonnen, tegen MVV, sc Heerenveen, SVV en of de laatste speeldag Feyenoord.
Opstelling NEC tegen MVV (26 augustus 1990)
Brookhuis; Faber, Lok, Paymans, Van Wanrooy, Van der Linden; Aalbers, Arts; Hoeks, Sánchez Torres, d’Avray.
De strijd onderin werd pas laat beslist. Die ging tussen NEC, MVV, Heerenveen en SVV. Opmerkelijk dus dat NEC van alle drie de ploegen wel een keer won. Maar op het laatst stonden de Nijmegenaren met lege handen. Met een miniem verschil, dat wel. MVV speelde zich met 27 punten veilig. SVV ging met 24 punten de nacompetitie in. Heerenveen had hetzelfde aantal punten, maar had een minder doelsaldo. NEC eindigde onderaan. 23 punten en een doelsaldo van -35. Na twee jaar kwam er al een einde aan het Eredivisie-avontuur.
Sparta
Met Jan Pruijn aan het roer keerde NEC binnen drie seizoenen terug in de Eredivisie, om er tot de degradatie in 2014 niet meer uit te gaan. Faber maakte dat niet meer mee. Als huurling van PSV verliet hij NEC in 1991 om op huurbasis voor Sparta te gaan spelen. Zo bleef hij in de Eredivisie. Zijn vuurdoop had hij in ieder geval gehad.