Na een wisselvallige week van NEC is het weer tijd voor een nieuwe Hoe Gaat Het Met, we gaan de hele wereld over om te kijken hoe het met de voormalig NEC’ers gaat. Met in deze editie onder andere Ferdi Kadioglu, Ferdy Druijf en Arnaut Danjuma Groeneveld.

We reizen eerst af naar onze zuiderburen. KV Mechelen trok in januari namelijk een nieuwe spits aan: Ferdy Druijf. Hij wordt gehuurd van AZ met een optie tot koop. Bij de 1-2 overwinning op Beerschot was Druijf al beslissend, met een goal in de 94ste minuut. Daardoor nam Mechelen de drie punten mee naar huis.

Dan naar Italië, waar Bram Nuytinck onlangs zijn eerste goal van het seizoen maakte voor Udinese. De verdediger kopte raak tegen Parma, mede daardoor speelde zijn ploeg met 2-2 gelijk. De goal is hieronder te zien in de samenvatting (vanaf 2:51). Voor vader André Nuytinck was de goal extra speciaal. Hij vierde op de dag van de wedstrijd namelijk ook zijn 65ste verjaardag.

Ook in Turkije lopen nog steeds voormalig NEC’ers rond. Te beginnen met Brahim Darri, de vleugelspeler die niet slaagde in Nijmegen en uiteindelijk door de achterban naar de uitgang werd gedreven. Na NEC speelde Darri in Turkije voor Karagümrük (spelend in de hoogste competitie). De aanvaller deed het daar aanvankelijk goed en leek een transfer te verdienen, maar die ketste af. Zijn hoop ligt nu bij Büyüksehir Belediye Erzurumspor. Hier kwam hij dit seizoen zeven keer in actie en wist hij één assists af te leveren.

Ook Ferdi Kadioglu is nog steeds actief in Turkije. In zijn tijd bij NEC stond hij te boek als toptalent. Bij Fenerbahçe laat hij af en toe iets van zijn kunsten zien. Ondanks dat hij met zestien wedstrijden achter zijn naam nog een redelijk seizoen lijkt te hebben, zijn er hiervan elf invalbeurten waarin hij maar twee keer betrokken was bij een doelpunt.

Foto: Rob Koppers

Toen Frank Sturing nog bij NEC speelde, was hij al bezig om een interlandcarrière in Canada te beginnen. De vader van de verdediger werd in het land geboren, waardoor Sturing ervoor mag voetballen. Hij speelt nu op amateurbasis bij FC Den Bosch en in januari was Sturing voor het eerst mee op een trainingsstage met het Canadese elftal. Ook Remko Bicentini, de nieuwe assistent van de bondscoach, was mee. Sturing kan de komende tijd zowel voor het eerste elftal als voor de Onder-23 worden opgeroepen. “Er zou een droom uitkomen als ik mijn interlanddebuut mag maken”, zei Sturing onlangs tegen Voetbal International.

We sluiten deze editie af in Engeland met Arnaut Danjuma Groeneveld. De buitenspeler lijkt goed op zijn plek te zijn bij Bournemouth, dit seizoen kwam hij negentien keer in actie en was hij acht keer betrokken bij een doelpunt op het tweede niveau van Engeland. Doordat zijn prestaties de laatste tijd weer in een stijgende lijn gaan is ook zijn marktwaarde weer gestegen. Deze ligt nu rond de tien miljoen.