In een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met? hebben we weer verschillende nieuwtjes uit het binnen- en buitenland voor je verzameld. Zo lees je onder andere over een adviserende Bas Kuipers in de IJsselderby, een NEC-reünie bij Twente, het ontslag van Peter Hyballa en de goede start van Nany Dimata in Turkije.

We beginnen met Anthony Limbombe. De 29-jarige aanvaller is namelijk teruggekeerd naar zijn thuisland. Waar Limbombe de eerste wedstrijden bij Almere City nog voetbalde, heeft hij nu een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een extra jaar getekend bij SK Beveren, dat uitkomt op het tweede niveau van België.

Peter Hyballa staat voorlopig niet meer aan de zijlijn. Na 238 dagen heeft NAC Breda de Duitse oefenmeester (weer) op straat gezet. In Nijmeegse dienst hield Hyballa het 297 dagen vol. Gemiddeld gezien zit de Duitser 237 dagen bij een club voordat hij ontslagen wordt. Dat moeten ze bij NAC vast geweten hebben.

Tekst gaat verder onder de foto.

In Enschede was er ware reünie gaande tussen oud-spelers van FC Twente voor de afscheidswedstrijd van Wout Brama. Veel van die Twente spelers droegen ook weleens de Nijmegeese driekleur. Zo stonden Peter Wisgerhof, Ramon Zomer, Bart Buysse en Jeroen Heubach op het veld. Langs de lijn was Fred Rutten druk bezig met het coachen van het vriendenteam van Brama.

Wie hogere ogen gegooid heeft deze zomer is Mike Trésor. De spelmaker heeft een transfer verdiend naar de Premier League. Burnley, de club van manager Vincent Kompany, huurt de Belg eerst en neemt hem na een jaar definitief over. Daar is naar verluidt zo’n twintig miljoen euro mee gemoeid.

Tekst gaat verder onder de foto.

Go Ahead Eagles-trainer Rene Hake was tijdens de IJsselderby tegen PEC Zwolle niet aanwezig en het was de bedoeling dat Dennis van der Ree het voor één wedstrijd van hem over zou nemen. Op momenten was dat echter niet helemaal het geval, want ook aanvoerder Bas Kuipers bemoeide zich met de tactiek. De linksback gaf zelfs aan wanneer er gewisseld moest worden.

Het is de meeste fans vast niet ontgaan dat Nany Dimata tegenwoordig zijn brood verdient in Turkije. De spits is succesvol gestart in zijn eerste wedstrijd voor Samsunspor met een doelpunt tegen Galatasaray (4-2 nederlaag). Ruim een week eerder scoorde hij zelfs tweemaal in een oefenwedstrijdje tegen Giresunspor.

Ook Cas Odenthal is aardig op dreef als het gaat om het scoren van doelpunten. Tegen Ternana heeft Odenthal een belangrijke driepunter gepakt. Het werd maar liefst 2-1 voor Como. De verdediger scoorde in de laatste tien minuten beide doelpunten.

En verder:
Navarone Foor heeft een nieuwe club gevonden in Cyprus. Hij heeft getekend bij Karmiotissa.
– In Velsen-IJmuiden bij Telstar is Danzell Gravenberch tegenwoordig te bewonderen.
– FC Zürich staat met Jonathan Okita bovenaan in de Zwitserse competitie.
Pedro Marques heeft zijn eerste goal gemaakt voor Apollon Limassol.
Rangelo Janga gaat verder met zijn wereldreis. Hij speelt nu voor FC Bnei Sakhnin in Israël
– Ook Anass Achahbar heeft een nieuwe club. Hij gaat namelijk spelen bij Eolikos op het tweede niveau in Griekenland.

Foto’s: Rob Koppers