Met Robin Buwalda is er weer een speler bij om af en toe in de gaten te houden voor de rubriek ‘Hoe gaat het met?’. De verdediger staat meteen in deze editie en ook onder anderen Edgar Barreto en Taiwo Awoniyi komen voorbij.

De competitie in Finland start pas weer op 8 april, maar Robin Buwalda heeft afgelopen zaterdag zijn debuut gemaakt voor IFK Mariehamn. Het bekertoernooi is namelijk al wel begonnen en daarin nam de verdediger het zaterdag met zijn nieuwe ploeg op tegen Honka. Met landgenoot Rick Ketting naast zich hield Buwalda de nul, maar Mariehamn scoorde ook niet: 0-0. Mariehamn staat na vier duels op de vijfde plek in een poule van zes clubs.

Buwalda zal blij zijn dat hij met Ketting een landgenoot heeft in Mariehamn. Het is namelijk een rustig stadje met ruim tienduizend inwoners, dat ligt in Aland. Dat is een eilandengroep in de Oostzee tussen Zweden en Finland in. Een reisje naar de Zweedse hoofdstad Stockholm kost je drieënhalf uur met de auto, terwijl je pas na zeven uur de andere kant op rijden in Turku belandt. Sommige uitwedstrijden zijn ook flink lang reizen. In juli moet Mariehamn bijvoorbeeld naar RoPS uit Rovaniemi, wat voor toeristen ‘het officiële thuis van de Kerstman’ wordt genoemd. Vanuit Mariehamn is het bijna duizend kilometer reizen; ruim vier uur vliegen.

Foto: Rob Koppers