De interlandperiode is voor veel NEC’ers maar een saaie tijd, maar we kunnen wel kijken naar wat ex-spelers de laatste tijd hebben uitgespookt bij hun club. In een nieuwe Hoe Gaat Het Met aandacht voor onder anderen Lasse Schöne, Dario Dumic, Kalle Johnsson en Gino Coutinho.

Het Italiaanse avontuur van Sven Braken verloopt nog niet zoals de spits had gehoopt. Braken maakte op 14 september zijn debuut en stond meteen in de basis tegen Ascoli, maar zijn nieuwe club Livorno verloor met 2-0. Trainer Roberto Breda verwees Braken daarop direct naar de bank. In drie van de vier daaropvolgende wedstrijden mocht de spits kort invallen, zonder te scoren. Livorno staat nu na zeven duels op de zeventiende plek met vier punten.

Kalle Johnsson staat de laatste weken in de basis bij FC Kopenhagen. De Deense topclub zag Sten Grytebust en Stephan Andersen geblesseerd uitvallen, waardoor Johnsson de eerste keus is. Slecht gaat het de Zweedse doelman niet af. Kopenhagen verloor met de voormalig NEC’er onder de laat slechts één keer. De ploeg staat op de tweede plek in de Deense competitie, met vier punten achterstand op FC Midtjylland.

Door naar Rusland, waar het erg slecht gaat met Spartak Moskou. Jordan Larsson speelt daar nu zo’n twee maanden en scoorde twee keer in acht wedstrijden. De Russische club, in 2008 nog tegenstander van NEC in het UEFA Cup-toernooi, verloor de laatste vijf competitiewedstrijden en staat op een dramatische twaalfde plaats. Het kostte trainer Oleg Kononov onlangs nog zijn baan. De oefenmeester hield het nog geen jaar vol bij Spartak. Larsson is in Moskou teamgenoot van voormalig AZ-speler Guus Til.

Ruim een jaar geleden had Gino Coutinho het na twee wedstrijden al gezien bij NEC, maar onlangs is de doelman toch weer begonnen. Sparta Nijkerk legde de keeper vast nadat de eerste doelman een zware knieblessure had opgelopen. Op de clubsite meldt Sparta Nijkerk dat Coutinho ‘het plezier binnen een spelersgroep miste’.  Sparta Nijkerk is de huidige nummer twee van de Derde Divisie zaterdag.

Foto’s: Rob Koppers