In een nieuwe editie van Hoe Gaat Het Met? hebben we weer verschillende nieuwtjes uit het binnen- en buitenland voor je verzameld. Zo lees je onder andere over het afscheid van Sven Braken bij VVV, het debuut van Mike Trésor bij de Rode Duivels en de promotie van meerdere oud-NEC’ers bij Almere City. 

Het zit erop voor Sven Braken in Venlo. Na twee seizoenen bij VVV-Venlo te hebben gespeeld, vertrekt de spits naar het Belgische Deinze. Na de verloren halve finale in de play-offs tegen Almere City hield Braken het niet droog.

Braken zag bij Almere City verschillende oud-NEC’ers rondlopen. De ploeg van Alex Pastoor won de finale tegen het Emmen van Lorenzo Burnet en Bas Sibum. In het eerste duel tegen de Emmenaren was Lance Duijvestijn goed voor twee goals. Duijvenstijn werd door NEC in 2018 overgenomen van ADO Den Haag. Hij speelde één wedstrijd voor de Nijmegenaren. In een 2-2 gelijkspel tegen SC Cambuur mocht hij ongeveer een kwartiertje invallen. Door de promotie wordt Almere de 55ste club die op hoogste niveau uitkomt in het Nederlands betaald voetbal en betekent het een terugkeer van Anthony Limbombe in de Eredivisie.

We blijven nog even op de Belgische tour. Daar is Mike Trésor Ndayishimiye een van de vier debutanten in de selectie van België. Domenico Tedesco heeft de aanvaller beloond voor zijn ijzersterke seizoen bij RC Genk. Daar vestigde Trésor met 23 assists een record en werd hij ook nog eens verkozen tot Speler van het Jaar. In de interland tegen Oostenrijk (1-1) mocht de vleugelspeler vlak voor tijd invallen. Tegen Estland (0-3) mocht hij het vanaf het begin laten zien, maar kwam hij niet tot een goal of assist. Het is nog maar de vraag of Trésor na de interlandperiode nog terugkeert in België. De 24-jarige Belg kan namelijk rekenen op interesse van Lille en Crystal Palace, maar tot concrete aanbiedingen heeft dit nog niet geleid.

Afgelopen winter keerde Mikkel Duelund terug naar AGF Aarhus in Denemarken. Hij werd voor een half jaar gehuurd van Dinamo Kiev, maar door de FIFA kunnen spelers die in Oekraïne voetballen voor een andere club uitkomen. Dat betekent dat Duelund nog een jaartje langer bij Aarhus kan blijven.

In Rotterdam komt een oude bekende terug. Michel Breuer gaat namelijk aan de slag bij Excelsior. De voormalige verdediger wordt assistent-trainer bij het eerste elftal. Afgelopen seizoen was Breuer assistent bij De Graafschap. Bij Excelsior wil hij zich verder gaan ontwikkelen als trainer. Breuer speelde tussen 2012 en 2014 voor NEC en was daarin één keer trefzeker. In zijn eerste seizoen maakte hij nog aardig wat minuten, maar daar was in het tweede seizoen nog maar amper sprake van.

Wie juist een stapje terugdoet is Sjoerd Ars. Bij Fortuna Sittard werkte hij sinds novemver samen met Américo Branco. Samen waren ze verantwoordelijk voor het technisch beleid, maar per 1 juli neemt Branco de rol van de oud-spits over. Ars blijft wel als technisch adviseur verbonden aan de club.

Wie helemaal niet meer te zien is in het profvoetbal is Suently Alberto. Een mooie lange carriére lag in het verschiet voor de verdediger. Nu werkt hij bij een naschoolse opvang en neemt hij op 27-jarige leeftijd afscheid van het profbestaan. Alberto speelde lang in Jong PSV en maakte ook zijn debuut voor de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Na de degradatie van NEC in 2017 tekende hij in Nijmegen. Hij kwam echter maar tot één invalbeurt bij NEC. In de daaropvolgende zomer liet hij zijn meerjarig contract ontbinden en vertrok hij naar Sparta.

En verder:
Remko Bicentini verliest met Curaçao de halve finale van de kwalificatie voor de Gold Cup tegen Saint Kitts and Nevis.
• Het Fenerbahçe van Ferdi Kadioglu heeft de Turkse beker gewonnen ten koste van Istanbul.
Gino Coutinho keert terug bij AZ. De oud-doelman wordt assistent-trainer bij de onder 14.
Jay-Roy Grot is voor het eerst vader geworden van een zoontje genaamd Tyjae Jayvayn.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers