Het seizoen zit er voor NEC op en dat geldt ook voor veel voormalig spelers van de Nijmeegse club. Tijd om te kijken hoe het met hen gaat. In deze editie aandacht voor onder anderen degradaties van Michael Heinloth en Kalle Johnsson, het geluk van Janio Bikel in Bulgarije en de scoringsdrift van Jordan Larsson.

Edgar Barreto plakt er nog een jaar aan vast bij Sampdoria. De 34-jarige Paraguayaan verlengde zijn contract onlangs tot medio 2020. De middenvelder speelt al sinds 2007 in Italië, toen hij NEC verruilde voor Reggina. Vanwege blessureleed speelde Barreto dit seizoen slechts twaalf wedstrijden voor Sampdoria, maar vanwege zijn rol in de kleedkamer en zijn trouw besloot de club om de verbintenis toch te verlengen.

In Polen is het doek gevallen voor Michael Heinloth en zijn Zaglebie Sosnowiec. De ploeg staat aan het einde van de competitie onderaan in de degradatiepoule. Heinloth kwam in de tweede seizoenshelft wat minder aan spelen toe en heeft een aflopend contract. De club heeft wel een optie op die verbintenis. Wojciech Golla handhaafde zich met Slask Wroclaw wel. De verdediger eindigde met zijn ploeg op de vierde plek in de degradatiepoule, ruim voldoende om ook volgend seizoen op het hoogste niveau uit te komen. Golla miste in totaal slechts drie duels.

 
Jordan Larsson heeft de smaak te pakken in Zweden. De 21-jarige aanvaller van IFK Norrköping staat na acht wedstrijden op het hoogste niveau op zes goals, waardoor hij op de tweede plek staat in het topscorersklassement van de competitie. Afgelopen maandag maakte Larsson in de thuiswedstrijd tegen Sundsvall doelpunt nummer zes. Norrköping speelt in een 3-5-2-systeem met Larsson als een van de twee aanvallers.

Foto’s: Rob Koppers