De winterstop is inmiddels in volle gang en dus is het weer tijd voor een gloednieuwe Hoe gaat het met?, met deze keer de nadruk op de selecties van de laatste twee seizoenen.

We beginnen met Taiwo Awoniyi. De Liverpool-huurling, die pas in de slotfase van het seizoen na het ontslag van Peter Hyballa in vorm kwam, kon die lijn doortrekken aan het begin van het seizoen bij Excelsior Moeskroen op het hoogste niveau van België. Eind september had de spits al drie goals en twee assists achter zijn naam gezet. Vervolgens ging het hele team minder presteren en zo ook Awoniyi. Alleen op tweede kerstdag op bezoek bij Club Brugge gaf Awoniyi de assist op de openingstreffer. De openingstreffer die door Anthony Limbombe op fraaie wijze goed werd gemaakt. Uiteindelijk zegevierde Limbombe met 4-2. De linksbuiten werd in het begin van het seizoen nog geadviseerd de blauw-zwarten te verlaten, maar heeft zich terug geknokt bij de koploper.


Benjamin Kirsten staat wekelijks onder de lat op het vierde niveau van Duitsland. Bij Lokomotiv Leipzig heeft de Duitse goalie inmiddels al acht clean sheets in zeventien duels kunnen noteren. Marcel Appiah acteert een niveau hoger, maar moet met VfL Osnabrück vrezen voor degradatie. De Duitser die bij NEC als rechtsback fungeerde speelt wekelijks in het hart van de defensie. Dit geldt ook voor Mikael Dyrestam, die bij het Zweedse Kalmar FF samen met Erton Fejzullahu zich op de laatste speeldag veilig speelde. In Zweden zit het seizoen er dan ook op.

In Noorwegen zit het net als in Nederland in elkaar en is het nu winterstop. Na negentien wedstrijden bezet het Randers FC van Hannes Halldorsson, die zich wél voor het WK voetbal in Rusland heeft gekwalificeerd, de laatste plek. Ook Kevin Conboy kon dat niet voorkomen. Kévin Mayi heeft moeite met het tweede niveau van Frankrijk. Eén assist in twaalf duels was voor de coach van Stade Brest aanleiding Mayi op de bank te zetten. De spits sloot het jaar bijzonder vervelend af. In de laatste wedstrijd werd de Fransman zelfs op de tribune geposteerd. Voor André Fomitschow verloopt het seizoen ook net iets anders dan gehoopt. Terwijl de linkervleugelverdediger nog veelbelovend begon, werd hij na zes duels verwezen naar de bank. Na 1 september heeft de Duister dan ook slechts één duel gespeeld. Reagy Ofosu speelt in tegenstelling tot vele ex-collega’s bij NK Istra vrijwel alles. Drie goals in twaalf duels is een aanzienlijk hoger rendement dan in Nijmegen.

Quincy Owusu-Abeyie zit nog steeds zonder club. Of de bij NEC weggestuurde aanvaller ooit nog ergens aan de bak mag, is maar de vraag. Ook voor Julian von Haacke ziet het er niet rooskleurig uit. De middenvelder tekende bij SV Darmstadt met hoge verwachtingen, maar twee schamele basisplaatsen en drie invalbeurten zal de Duister niet lekker zitten. Fabian Gmeiner speelt in de Noordelijke Regionalliga bij de beloften van HSV en maakt meer minuten dan afgelopen seizoen, toen de defensief ingestelde Oostenrijker liefst twee minuten voor tijd tegen PSV mocht invallen en het daar dan ook bij bleef.

De Australische Stefan Mauk die onder Hyballa ook niet op speelminuten hoefde te rekenen speelt nog steeds wekelijks bij Melbourne City op het middenveld. De aanvallende middenvelder keert aan het eind van het seizoen weer terug in Nijmegen en heeft dan nog een eenjarig contract. Dan sluiten we af met Rens van Eijden, die van AZ te horen heeft gekregen dat hij niet mee mag op trainingskamp naar Estepona. De centrumverdediger, die meer wedstrijden in de Jupiler League bij Jong AZ heeft gespeeld dan op het hoogste niveau, mag vertrekken bij de Alkmaarders.