Nu het WK in volle gang is, staat voor de meeste spelers een vakantie op het programma. In deze HGHM hebben we aandacht voor een kampioen die zijn schoenen aan de wilgen hangt, een verhit potje in Turkije en een eventuele transfer van Ferdi Kadioglu.

Maar eerst gaan we naar de Keuken Kampioen Divisie. Het duel TOP Oss – Jong AZ moet daar overgespeeld worden. Dat is een bekende situatie voor NEC, dat in 2018 een duel met de beloften van Ajax over moest spelen. De situatie is soortgelijk, alleen is nu niet de beloftenploeg het team dat fout zit. Toshio Lake, speler van TOP Oss, kwam ondanks een schorsing toch binnen de lijnen. De wedstrijd eindigde in 2-1 door de eerste seizoenstreffers van Joep van der Sluijs en Thomas Beekman. De doelpunten zijn nu ongeldig, in januari volgt een nieuwe kans…

Bizarre beelden uit Turkije. Göztepe speelde daar de derby met Altay. Het duel werd stilgelegd vanwege vuurwerk. Beide supportersvakken gooiden vuurwerk over en weer naar elkaar. Er was medische hulp nodig voor die supporters en toen het spel daardoor stillag, zag iemand zijn kans om de keeper van Altay op zijn hoofd te slaan met de cornervlag. Ali Akman zag alles vanaf de bank gebeuren en zal zich rot zijn geschrokken. Het duel werd gestaakt en wordt later afgemaakt.

We blijven nog even in Istanboel. Ferdi Kadioglu staat naar verluidt in de belangstelling van Napoli. Dat meldt La Gazetta dello Sport. Ook VI heeft dit inmiddels gemeld. Napoli was dit seizoen nog twee keer te sterk voor Ajax. Kadioglu (23) is dit seizoen een vaste waarde voor Fenerbahce en het Turkse nationale elftal, waar hij voornamelijk op de linksbackpositie geposteerd staat.

Bahnou Diarra heeft besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Tussen 2013 en 2015 speelde de Belgisch-Malinese middenvelder zeven duels voor de Nijmegenaren. Hij maakte dus ook het kampioensjaar mee, maar kon nooit tot vaste waarde uitgroeien.

Foto: Rob Koppers