Wiljan Vloet beslist pas vrijdagmorgen of NEC ’s avonds thuis tegen NAC Breda kan aantreden met Jeroen Heubach en Saidi Ntibazonkiza. Beiden kampen met blessures.
Mocht de achillespees van Heubach niet op tijd hersteld zijn, speelt Bram Nuytinck links achterin. Het contract van de 19-jarige voetballer uit Heumen werd deze week trouwens door NEC opengebroken en met twee jaar verlengd tot 2013. Ntibazonkiza heeft last van zijn lies. Als vervanger voor de vleugelaanvaller houdt Vloet Rutger Worm achter de hand, aldus de Gelderlander.
Saidi is woensdag overigens vader geworden van een dochter, Saida. "Super, het was de mooiste dag van mijn leven. Ik heb al een zoon, Saidi, maar ik was niet bij zijn geboorte. Hij is heel blij met zijn zusje, hij geeft haar de hele tijd kusjes. Zelf vind ik het geweldig, maar ik ben wel heel erg moe. Ik heb twee nachten niet kunnen slapen en zal thuis weinig rust krijgen, want Saidia huilt erg veel.", aldus de aanvaller tegenover Omroep Gelderland.
Omdat het kunstgrasveld licht opvroor trainde Wiljan Vloet beperkt. "Je moet toch uitkijken voor blessures", zei de trainer van NEC, die Mark Otten en John Goossens weer volop mee zag trainen. "Mark en John maken kans op een plaats in de selectie. Belangrijkste is dat ze beiden zijn vrijgegeven door de medische staf."