Het grootste vraagteken in de opstelling van NEC voor de wedstrijd van zondag tegen hekkensluiter RKC Waalwijk hing vrijdag boven het hoofd van Saïdi Ntibazonkiza. De vrouw van de aanvaller uit Burundi staat op het punt van bevallen. ”En ik ga er altijd van uit dat een vader daar bij wil zijn”, zei Wiljan Vloet.
De trainer van NEC wilde zich er verder niet al te druk over maken. ”We hebben nog twee dagen, hè. De wedstrijd tegen RKC is pas zondag.” Tot die tijd breekt Vloet zijn hoofd niet al te zeer over de opstelling. Zoals NEC vrijdag trainde heeft het er alle schijn van dat de Nijmegenaren opnieuw met Lorenzo Davids op de plek van Erton Fejzullahu spelen. En de nummer laatst van de eredivisie zal niet onderschat worden.
”Ron de Groot zat donderdag bij RKC – Feyenoord op de tribune. In de rust hebben we contact gehad. RKC speelde zonder Benson en Benschop. Dat was verrassend. Die twee stonden de laatste vijf wedstrijden voorin. Het was een slechte wedstrijd. Van beide kanten. Maar ik vond RKC ontspannen overkomen. Een ploeg om rekening mee te houden. Ze wonnen niet voor niets thuis van Roda JC. En in de wedstrijden tegen NAC en Willem II waren ze beslist niet de mindere.”
Terwijl RKC het zonder de geschorste verdediger Dustley Mulder moet doen, heeft NEC niemand in de strafbank zitten.
Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Wellenberg. Pothuizen, Zomer, Heubach; Radomski, Sarpong, Sibum; Ntibazonkiza, Vleminckx, Davids.
Bron: De Gelderlander