Navarone Foor werd in de eerste wedstrijd van het seizoen uitgeroepen tot Man of the Match. En natuurlijk niet voor niets. De middenvelder/rechtsbuiten maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in de 87e minuut. En hoe. “Ik heb ook nog een keer een omhaal gemaakt tegen Jong Ajax, maar een doelpunt zoals deze maak je niet snel nee.”

“Ik zag dat Gregor Breinburg op links een actie maakte en zag ruimte. Ik wist dat er niet veel tijd meer was en ik was helemaal leeg. Met mijn laatste kracht kwam er nog een schot uit.” Met zijn linkerbeen schoot hij de bal op magistrale wijze in de bovenhoek achter Excelsior-doelman Filip Kurto. Dat deed hij in de zevende minuut dat hij op ‘10’ speelde. Daarvoor werd hij op rechtsbuiten neergezet, maar dat is niet zijn favoriete positie.

“Ik heb eigenlijk een beetje een vrije rol op rechts. Ik neem veel risico en dan maak je ook meer fouten.” Maar anders gebeurt er niks in het veld. Natuurlijk fluit het publiek als er fouten worden gemaakt. “Maar zo’n doelpunt maakt gelukkig veel goed”, vertelt Foor met een glimlach. “En nu ga ik lekker deze overwinning vieren.”

Foto: Rob Koppers