NEC speelde woensdagavond opnieuw gelijk tegen een directe concurrent. De ploeg van Janssen had gehoopt op zes punten tegen Go Ahead en NAC, maar het werden er slechts twee. “Het resultaat was terecht, maar dat neemt niet weg dat dit heel teleurstellend is voor ons”, zegt Janssen.
“We wisten dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. NAC speelde de vorige wedstrijd tegen Heracles uitstekend”, vervolgt Janssen, ”Daarom probeerden we met veel druk vooruit te spelen. Ik denk dat het druk zetten in de eerste helft redelijk goed is gelukt. We hadden soms beter door kunnen lopen op de keeper. We hebben daardoor drie goede kansen gecreëerd, daar hebben we te weinig mee gedaan. Je baalt dat je de rust met een gelijkspel ingaat want je geeft eigenlijk de hele eerste helft niks weg.”
Over de tweede helft was Janssen helemaal niet tevreden. “Het veldspel leidde niet tot kansen. We waren daarin veels te slordig.” Beide ploegen hadden in de tweede helft weinig aanvallends in te brengen. “Dat je niks weg geeft is goed natuurlijk. Alleen wil je thuis kansen creëren en aanvallend spelen. Het publiek laten genieten. Dat hebben we te weinig gedaan.”
NEC moest het laatste deel van de wedstrijd verder met tien man. Tobias Haitz werd door twee gele kaarten van het veld gestuurd. “Ik denk dat we die fase goed door zijn gekomen. Het is jammer dat je voor zo’n ongelukkige overtreding een tweede gele kaart krijgt. Vooral als je ziet dat NAC voor dezelfde overtredingen die kaarten niet krijgt. Ook hier is het goed dat je zelfs met een man minder geen kansen weggeeft.”