Lasse Schöne staat na de wedstrijd tegen Feyenoord als laatste speler nog interviews af te geven. In een bijna verlaten Goffert staat hij met een champagnefles die hij heeft gekregen omdat hij door de kijkers van Eredivisielive is gekozen tot Man of the Match. Of die uitverkiezing terecht was? “Ik vind van wel.”
Vaak geeft een speler dat niet direct toe. Dan begint hij eerst over alle andere spelers die ook goed waren. Maar tegen de Rotterdammers blonk de Deen zo uit, dat hij het er ook alleen maar mee eens kon zijn. “Ik speelde vandaag weer op mijn oude niveau. Het is lekker om na lang blessureleed een wedstrijd te hebben waarvan je denkt: ‘ha, ik ben terug’. Dat is persoonlijk erg lekker.”
“Ik had meteen een goed gevoel nadat de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd had gefloten. We zaten er boven op, creëerde kansen en dat geeft als team een goed gevoel. We speelden allemaal goed. De bewegelijkheid van Erton Fejzullahu en Lorenzo Davids, Björn Vleminckx die balvast was, Bas Sibum en Niki Zimling die alle duels wonnen en ballen afpakte en een verdediging die gewoon goed stond. En als je als team goed staat, is het ook makkelijker aanvallen.”
Dat het team zo goed speelde, had volgens Schöne vooral te maken met vertrouwen. “Dat hadden we de wedstrijden hiervoor ook wel, maar het kwam er niet uit. Het is heel moeilijk om aan te wijzen waardoor dat komt. Ik ga ook geen excuses verzinnen, de bekerwedstrijd tegen Dordrecht was gewoon een blamage, maar daar moet je je snel overheen zetten. Gelukkig hadden we na drie dagen al weer een wedstrijd en kwam het er vandaag kwam het er wel uit. Dan is het heerlijk om het op deze manier recht te zetten, voor eigen publiek, te laten zien dat het echt een incident was. We hebben laten zien hoe goed we kunnen voetballen en nu moeten we deze lijn doortrekken.”
De middenvelder vindt ook dat er niet te negatief moet worden gedaan. “De wedstrijden tegen AZ en Dordrecht waren slecht, maar daarvoor hebben we het ook gewoon goed gedaan. We hebben tien punten en staan zevende, dus dat is eigenlijk heel goed. Dat moeten mensen niet vergeten. Die twee wedstrijden waren twee incidenten en die moet je zo snel mogelijk vergeten en vooruit kijken. Als we zo blijven voetballen, moeten we bij de eerste negen kunnen eindigen. Maar dan moeten we wel scherp blijven en niet te veel van die incidenten komen.”