Het seizoen 2019/20 is officieel afgesloten nu het 30 juni is geweest. Contracten die tot ‘medio 2020’ lopen, zijn afgelopen en op 1 juli zijn meerdere spelers van NEC transfervrij geworden.

Van Randy Wolters wisten we dat dat zou gebeuren. De aanvaller traint mee met ADO Den Haag en is op zoek naar een nieuwe club. Van Niek Hoogveld is al bekend dat hij overstapt naar de amateurs van Hercules. Tom Overtoom ontbond al eerder zijn contract, terwijl huurlingen Jellert van Landschoot, Tom van de Looi en Zian Flemming zijn teruggekeerd naar hun clubs.

Over andere spelers doet NEC nog wat vaag. De deur lijkt nog open te staan, vooral voor Bas Kuipers en Josef Kvida. Aangezien er links in de verdediging zeker nog wat bij moet, lijkt een contractverlenging een logische optie, mits de spelers dit ook zien zitten. Mart Dijkstra traint mee bij SC Cambuur en lijkt NEC na drie jaar te verlaten. Kind van de club Frank Sturing lijkt ook geen aanspraak te maken op een nieuw contract, net als Souffian El Karouani.

Foto: Rob Koppers