NEC hoopt binnen enkele weken weer te kunnen beschikken over Gábor Babos. De doelman is nog altijd herstellende van een rugblessure, maar heeft de training inmiddels al voorzichtig hervat.
Wiljan Vloet geeft in De Gelderlander aan dat het herstel van Babos volgens schema verloopt. "Het is nog te vroeg om te stellen dat de blessure voorbij is, maar de eerste diagnose die de orthopeden zondag hebben gesteld, is dat het de goede kant op gaat met Gábor."
"Hij mag nu om de dag wat lichte trainingsarbeid verrichten", gaat Vloet verder over het herstel van zijn eerste doelman en aanvoerder. "Dan moet je denken aan fietsen op de hometrainer en krachttraining. En verder blijft het zaak dat hij voldoende rust houdt."
De 35-jarige Babos kampte de afgelopen jaren wel vaker met rugklachten, maar nog nooit hoefde hij er een wedstrijd door te missen. Zijn huidige kwetsuur was echter ernstiger dan de voorgaande jaren waardoor NEC hem in totaal zes weken, waarvan er inmiddels drie weken verstreken zijn, verwacht te moeten missen.
Bron: Voetbalprimeur