Heracles Almelo is aankomende zaterdag de tegenstander van NEC. De ploeg van Frank Wormuth gaat in Nijmegen proberen een begin te maken aan het revancheren van de teleurstellende eerste seizoenshelft. De Almeloërs staan op dit moment dertiende met achttien punten. De doelstelling van de club ligt echter tussen plek zes en tien op de ranglijst.

Dat moet de club uit het oosten wel gaan doen zonder twee smaakmakers, Rai Vloet en Delano Burgzorg. Burgzorg zit waarschijnlijk nog wel op de bank, maar is nog niet klaar voor een hele wedstrijd van negentig minuten. De situatie van Vloet is alom bekend. Het nieuws van deze week was dat hij weer teruggehaald is bij de selectie, maar de wedstrijd tegen NEC komt voor hem nog te vroeg, aldus de De Ballen Verstand podcast van tubantia.nl.

Naast de twee aanvallers moet Heracles verder ook Marco Rente missen. De centrale verdediger pakte recent zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst voor de wedstrijd tegen NEC. Zijn vervanger is waarschijnlijk Sven Sonneveld. Verder is het onduidelijk in hoeverre corona de selectie van Heracles parten speelt. Er worden geen namen genoemd van spelers die eventueel besmet zouden zijn. Wormuth noemde de corona situatie binnen zijn selectie “een uitdaging.” Het is dus onbekend in welke opstelling Heracles precies gaat aantreden.

Foto: Orange Pictures