NEC neemt het aankomende zondag op tegen Heracles Almelo. De ploeg van trainer Rogier Meijer speelde in de voorbereiding ook al tegen de zwart-witten en wist toen te winnen. De trainer van de thuisploeg, Frank Wormuth, is op zijn hoede voor de Nijmegenaren.

Heracles mist de nodige spelers voor het treffen met NEC. Kasper Lunding en Marco Rente zijn er in ieder geval niet bij. Giacomo Quagliata en keeper Jasin Blaswich zijn vraagtekens. Ondanks dat is de Duitse trainer erg tevreden met tweede keeper Koen Bucker. “Koen straalt veel rust uit, tegen Sparta zag je dat ook, hij is een grote man en haalde elke bal uit de lucht. Dat geeft de rest van de ploeg vertrouwen”, zegt Wormuth tegen Tubantia.

Blik op NEC

Heracles wist in de eerste speelronde niet te winnen van PSV en speelde in de tweede speelronde gelijk op Het Kasteel tegen Sparta. Nu zal de ploeg uit Almelo de eerste drie punten van het seizoen willen pakken in het eigen Erve Asito stadion. Maar ook gezien de 0-1 winst van NEC in de voorbereiding zal dat zeker niet makkelijk worden. “Ik heb NEC al een aantal keer zien spelen, ook in de Keuken Kampioen Divisie en in de play-offs. We hebben nog een oefenwedstrijd tegen hen verloren met 0-1”, zegt Wormuth op het clubkanaal van de Almeloërs.

“De trainer weet precies wat de ploeg kan en wat de ploeg niet kan. Zo laat hij zijn ploeg ook spelen en dat is slim. Ze kunnen natuurlijk voetballen, maar ze staan vaak laag, wachten en counteren heel goed. Als ze de bal veroveren gaan ze snel naar voren, naar een snelle speler als Jonathan Okita bijvoorbeeld. Een goede ploeg die weet wat het kan.”

Vermoedelijke opstelling Heracles: Bucker; Fadiga, Schoofs, Knoester, Quagliata; Kiomourtzoglou, Vloet, de la Torre; Laursen, Bakis, Basacikoglu.

Foto: Orange Pictures