Sportjournalist Henk Spaan is in zijn dagelijkse recensie van spelers in Het Parool ingegaan op de goede prestaties van Sontje Hansen en Dirk Proper in Jong Oranje.

Spaan is allereerst blij om te zien dat Hansen weer met plezier aan het voetballen is. “In de eerste tien minuten zag ik al een stuk of vier mooie acties van Hansen waaronder een soepele 1-2 met Van Bommel. Ik bleef hangen. Wanneer zag je jongens in een oranje shirt nu zo goed voetballen?” Dat Hansen er lekker inzat, bleek wel toen hij met een scherp aangesneden corner zijn eerste assist van de dag mocht noteren.

Niet veel later kwam ook zijn tweede assist, een prachtig hakballetje zette Björn Meijer vrij om uit te halen en dat deed de linksback van Club Brugge ook: 2-0. “Intussen speelde Hansen op rechts en naar binnen komend de Georgiërs het wit voor de ogen”, analyseert Spaan. “Hoe komt het toch dat er zo veel voetballers zijn die opbloeien nadat ze Ajax hebben verlaten? Sontje Hansen is een potentiële topspeler. Koop hem terug. En zorg voor begeleiding.”

Proper

Ook over Proper was de journalist te spreken. “O, en als Ajax Sontje Hansen terugkoopt, laat hem meteen Dirk Proper meenemen. Volgens de site Transfermarkt is Proper 2 miljoen waard en Sontje 750.000 euro. Ha! Ook Proper speelde een uitstekende wedstrijd tegen Georgië. Hij won elk duel dat hij aanging. Deze controleur is 1,67 meter lang. Volgens sommigen is dat niet lang genoeg. De Georgiërs denken er anders over.”

Foto: Orange Pictures